USPEŠAN START TOMIĆEVE MISIJE: Regland, Cirbes i Faje spasili Zvezdu velikog iznenađenja na početku ABA lige
Foto: KK Crvena zvezda

aba liga, 1. kolo

USPEŠAN START TOMIĆEVE MISIJE: Regland, Cirbes i Faje spasili Zvezdu velikog iznenađenja na početku ABA lige

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 21:48h

Počela je ABA liga i za srpske timove. U drugom meču nove sezone regionalnog košarkaškog takmičenja Crvena zvezda je uz dosta muke savladala Cibonu rezultatom 78:68.

Kao što sam skor sugeriše, nije bilo nimalo lako. Iako je u drugoj četvrtini ekipa Milana Tomića imala šansu da se poprilično odalji, imala je čak i dvocifrenu prednost, odmah početkom treće su se Cibosi vratili sjajnom serijom Ljubičića i Marića, te učinili završnicu interesantnom.

Ipak, iskustvo i dubina klupe tima sa Malog Kalemegdana presudili su hrvatskoj ekipi.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bili su Džo Regland sa 22 poena i šest asistencija, Mohamed Faje sa 12 poena uz šest skokova kao i Cirbes sa 11.

U poraženom sastavu, bolji od ostalih bili su Ljubičić sa 17 i Rozić sa 11 poena. Marić je doprineo sa devet, ali očigledno da to nije bilo dovoljno.

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

78:68 - KRAJ MEČA! Crvena zvezda je zbog dobre druge i poslednje deonice uspela da slavi nad nezgodnom Cibonom.

59:56 - KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Cibona je sa tri trojke i jednom 2+1 akcijom uspela da dođe do preokreta i rezultata 47:45, ali se zvezda probudila iz sna u koji je upala i uspela da vrati rezultat u plus. Od tada, gledali smo izjednačen meč, niko nije uspevao da napravi veću seriju, a junak ovog dela igre je Marić iz Cibone, koji je dao tri trojke na samom otvaranju perioda. Ušli su crveno-beli u nervozu. Videćemo kako će se snaći u poslednjoj deonici, ali definitivno je da Cibona neće biti topovsko meso ni za koga ove sezone.

42:35 - KRAJ DRUGE ČETVRTINE! Zvezda je odlično otvorila ovaj period igre serijom 5:0, a ukupna serija u tom momentu bila je 12:0. Od trojke krajem prve četvrtine ništa Cibona nije mogla da pogodi. Cibona, iz koje su pred ovaj meč rekli da im treba pojačanje na svim pozicijama, teško da je imala ikakve šanse protiv crveno-belih kada su ušli u tu seriju, što se pokazalo tačnim do kraja poluvremena. Posle toga se malo konsolidovala zagrebačka ekipa, ali nije uspela da ponovo uhvati priključak. Moraće mnogo bolje u drugom poluvremenu Hrvati, ukoliko planiraju da igraju protiv ovako dobre Zvezde! Prvih sedam minuta ove četvrtine, samo je Marko Ljubičić postizao poene za goste. Još jedan "fun fact": Cibona je u prvih sedam minuta postigla 20 poena, a onda u narednih 11.5 svega devet. Dve vezane trojke na minut pred kraj poluvremena su ih malo približile, ali je Tomić to brzo sanirao tajm-autom. Samo je Novačić pored Ljubičića uspeo da postigne poene.

21:20 - KRAJ PRVE ČETVRTINE! Odličan početak i jedne i druge ekipe. Zvezda je meč otvorila sa šutem iz igre 5/6, Cibona 5/5, pa je pri prednosti gostiju od 10:12 Tomić zatražio prvi tajm-aut. Taj rezultat bio je na snazi do pola prvog perioda, a crveno-beli su pored solidnog šuta iz igre, bili sjajni u ofanzivnom skoku.

Ne poprilično dobrom odbranom, koliko dobrom igrom pod obručima crveno-beli su uspeli da vode jednim poenom razlike.

20.00 - Utakmica je počela! Tu su i Novak Đoković i njegov sin Stefan.

19.51 - Ako niste znali gde može da se gleda utakmica, izvolite.

19.46 - Evo kako je završena prva ovosezonska utakmica.

19.30 - Da li ste spremni za početak?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.