IZBEGLI KATASTROFU: Divac i Rađa umalo da poginu u famoznom Jugu 45...
Foto: EPA/Saša Stanković

SVA SREĆA

IZBEGLI KATASTROFU: Divac i Rađa umalo da poginu u famoznom Jugu 45...

Emotivana ispovest legende jugoslovenske košarke

Objavljeno: 22:00h

Mnogo je mržnje između Srba i Hrvata, ali primer prijateljstva legenda jugoslovenske košarke Vlade Divca i Dina Rađe ruši sve granice i dokazuje da istinsko drugarstvo prevazilazi sve razilike.

Novi član kuće slavnih od nedavno na svom fejsbuk profilu objavljuje tekstove namenjene ljudima koji su košarkaški, ali i ljudski oblikovali. Posle trenera, masera, dokora na red je došao njegov nekadašnji saigrač i veliki prijatelj Vlade Divac. Hrvat se prisetio mladalačkih dana kada je više vremena provodio sa Divcem nego sa svojom pordicom.

- Uvek mi je bio nekakvo merilo od kojeg sam morao biti bolji i zbog njega sam, između ostaloga, gurao sam sebe napred. Od '86. do '91. više sam bio s njim, nego sa svojima kod kuće. Sjajno smo se slagali na terenu i van njega. Znali smo se u dušu, jedan skače, drugi trči. U kombinaciji s Tonijem i Draženom zakucavali smo se do mile volje. Obojica smo napravili veličanstvene karijere i mislim da mu je mesto u Kući slavnih. Samo je pitanje kad će on i Toni Kukoč upasti, a ja ću se najviše radovati tome - napisao je Rađa

Veliki prijatelji - Vlade Divac i Dino Rađa
Veliki prijatelji - Vlade Divac i Dino Rađafoto: New1

Bivši košarkaš Boston Seltiksa prisetio se jedne opasne životne situacije koju je proživeo sa legendom srpskog sporta.

- Divac je prvi među nama imao automobil. Famozni Jugo 45. Kad god bih došao da igram u Beograd, on bi mi ga ostavio ispred hotela s ključem u bravi. Jednom smo kasnili na pripreme, vozimo se mi, auto škripi da po*izdiš. Nagovorim ja njega da odemo u neki servis. Kaže nam mehaničar: 'Pa vi niste normalni! Pakne uopše nema. Gvožđe na gvožđe. Mogli ste da poginete' Šta smo mi znali tada... - ispričao je anegdotu član Kuće slavnih.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.