JOKIĆ O SEBI: Nikad nisam imao idola, ali Novica Veličković - takav talenat, temperament, zalaganje...
Foto: AP

I ko mu je najteži rival

JOKIĆ O SEBI: Nikad nisam imao idola, ali Novica Veličković - takav talenat, temperament, zalaganje...

Srpski centar iz NBA je otkrio dosta zanimljivih činjenica o sebi

Objavljeno:

Nikola Jokić se sprema za novu NBA sezonu, četvrtu koja je ispred njega i sa naravno većim očekivanjima, pogotovo od navijača Denvera koji se nadaju da će ih konačno uvesti u plej-of, naročito pošto je sada stigao i Ajzea Tomas.

U intervjuu za "Sport klub" srpski centar i najveći potencijal NBA lige govorio je o svojoj dosadašnjoj karijeri u najjačoj ligi na svetu, stvarima oko košarke, ali i željama i planovima za narednu sezonu i budućnost.

- Moja je želja da ostanem u Denveru što duže mogu. Prija mi tamo, pogotovo što su svi u organizaciji dobri prema meni i pomažu mi na sve moguće načine – kondicioni treneri, fizioterapueti su mi uvek na raspolaganju, jako mi je dobro i ne bih išao nigde. I trener Meloun je odličan, trener je tu i da te iskritikuje, da te malo izbaci iz takta ponekad - rekao je Jokić.

Nikola Jokić se pozdravlja sa Bobanom Marjanovićem
Nikola Jokić se pozdravlja sa Bobanom Marjanovićem foto: Beta / Dragan Gojić

Tokom prethodne tri godine se dokazao u duelima sa najboljim centrima sveta iz kojih je vrlo često izlazio kao bolji, međutim, ima jedan koji mu zadaje najviše problema.

- Najviše me je razoružao Lamarkus Oldridž kad smo igrali u Teksasu. Krupan je i veoma talentovan, visok izbačaj, fejd-avej koji se teško brani, kao Dirk Novicki, samo od njega zavisi hoće li da pogodi ili da promaši.

Nikola Jokić u duelu sa Lamarkusom Oldridžom
Nikola Jokić u duelu sa Lamarkusom Oldridžom foto: Reuters

Odlučio je i ovog leta da ne igra za nacionalni tim u kvalifikacijama za Mundobasket i posveti se individualnom radu, a pred kraj prošle sezone je shvatio da mu je potrebno da poradi na svojoj kontakt igri sa protivnicima i na tome se bazirao u međusezoni.

- Da budem iskren, mislim čak da ovog leta više treniram – više trčim, jači su treninzi. Cilj mi je da igram više kroz kontakt, bila je mnogo gruba igra poslednjih osam-devet utakmica kada smo se borili za plej-of i pokušavam da mi to postane normalna stvar - prepričao je Jokić.

Nikola Jokić sa braćom i devojkom
Nikola Jokić sa braćom i devojkom foto: AP

Iako je najmlađi Srbin, sa druge strane je i najiskusniji srpski igrač u NBA i sa najvećom ulogom.

- Da, to mi je bilo smešno kad sam pričao sa Bogdanom, on traži savete od mene. Ja mu kažem: “Igrao si kod najboljeg trenera u Evropi, osvajao sve, kako ja sad tebi da dam nešto?“ Čudan je osećaj. Bogdan me je baš pitao za međusezonu, a ja sam mu samo rekao da ne staje, da ne sme da stane sa radom.

Nikola Jokić i Geri Heris
Nikola Jokić i Geri Heris foto: Starsport©

Kako kaže nikada nije imao idole, ali postoje ljudi na koje se ugledao tokom odrastanja i prihvatao neke njihove navike, savete...

- Nisam nikada imao idola, ali aktuelan mi je bio Tim Dankan, želeo sam da igram kao on. Voleo sam i Novicu Veličkovića, on je bio u Partizanu dok sam ja još bio u Somboru – talenat, temperament, zalaganje, mislim da je Novica bio pravi primer, ne samo meni, nego i mnogim drugima - otkrio je Jokić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.