INDISPONIRANA SRBIJA IZGUBILA NA KRITU: Grci nas izrešetali trojkama i ostavili da strepimo za odlazak na Mundobasket!
Foto: Starsport©

Kvalifikacije za Mundobasket

INDISPONIRANA SRBIJA IZGUBILA NA KRITU: Grci nas izrešetali trojkama i ostavili da strepimo za odlazak na Mundobasket!

Sva dešavanja na susretu između Grčke i Srbije ste pratili u našem "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 21:54h

Nadali smo se pobedi, ali tu pobedu nismo zaslužili! Srpski košarkaši su izgubili od Grčke 70:63 na Kritu u prvom meču druge runde kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine.

Naša reprezentacija tako ostaje na trećem mestu sa skorom 4-3, koliko ima i Izrael, dok su se Grci i Nemci odlepili na prve dve pozicije sa skorom 7-0.

I dalje smo u igri za plasman na Svetsko prvenstvo pošto prve tri reprezentacije iz svake grupe će igrati u Kini naredne godine, ali zato ne smemo više imati poraza i kikseva, a priliku da popravimo utisak imaćemo protiv Estonije u Beogradu u nedelju.

Nije reprezentacija Srbije bila na očekivanom nivou na ovom susretu i to je jasno svima koji su posmatrali meč.

U početku smo previše pokušavali da rešavamo napade šutem spolja, najčešće trojkama, a osim uvodnih nekoliko pogodaka šut nam je stao, dok su sa druge strane Kalates, Slukas i Papapetru, pa i Burusis, pogađali kao na treningu.

Ipak i sa slabim procentom šuta za tri bili smo u egalu u prvom poluvremenu, jer smo uspevali da prodorima i pojedinim individualnim akcijama da dođemo do poena.

Međutim, u trećoj četvrtini smo pali još više, počeli smo da grešimo i da srljamo u napadu, iznuđeni šutevi, loša organizacija napada, je uzrokovalo i sa nešto slabijim izdanjem u odbrani. Kasnili smo sa faulovima, Grci su nastavili da pogađaju za tri poena i stigli su do dvocifrene prednosti.

Uspeli smo da se izvadimo u poslednjem minutu serijom poena, a onda i sredinom poslednje deonice da stignemo do izjednačenja, ali onda opet naši padaju u igri. Promašuju se ziceri, prave se neshvatljive greške u napadu, olako se gube lopte i to sve domaćin kažnjava poenima kojima trasira put ka konačnoj pobedi.

Kod nas je najefikasniji bio Bogdanović sa 19 poena, dok je uz njega samo još Jović sa 11 bio dvocifren. Za Grke su po 15 poena dali Kalates i Printezis, a 11 Slukas.

S obzirom na trenutnu situaciju u grupi, rekli bismo da je jedina dilema ostala do kraja kvalifikacija ko će na kraju osvojiti to treće mesto i pridružiti se Grcima i Nemcima koji su maltene već sada obezbedili plasman na Mundobasket.

Srbija: Simonović 2, Jelovac, Bogdanović 19, Bjelica 9, Kalinić 1, Lučić, Milosavljević, Raduljica 4, Milutinov 7, Nedović 7, Micić 3, Jović 11.

Grčka: Dorsi, Kalates 15, Burusis 9, Slukas 11, Papajanis, Printezis 15, Papanikolau 8, Mancaris, Papapetru 6, Vasilopulos 2, Adetokunbo 4, Mitoglu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja na susretu između Grčke i Srbije ste pratili u našem "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice! Grčka je slavila 70:63.

39. minut - Sada smo već pred porazom. Grčka ima +8 i blizu je i sedmog trijumfa u grupi.

37. minut - Opet smo počeli da srljamo i grešimo u napadu, a to rezultira serijom Grka 6:0 i opet imaju prednost 63:57.

34. minut - Bogdanović postiže veoma bitnu trojku za -1, ali Kalates iz veoma teške pozicije uspeva da pogodi za 57:54. Međutim, nova trojka za našu reprezentaciju, pogađa Micić za izjednačenje 57:57.

Bogdan Bogdanović asistira za Stefana Jovića
Bogdan Bogdanović asistira za Stefana Jovića foto: Printscreen/RTS 1

30. minut - Kako je bilo krenulo na kraju se dobro završilo. Uspeli smo za minut da napravimo dobru seriju poena i da se spustimo na 51:47 uoči početka odlučujuće deonice.

29. minut - Ne valja ovo nikako. Vrlo slabo odigrana četvrtina naše reprezentacije. Prilično smo spori u tranziciji i napadu. Grci održavaju stečenu prednost, 48:42.

25. minut - Nije dobro! Grci nastavljaju da pogađaju za tri poena, Bjelica nas u ovim trenucima drži u igri. Mora pod hitno nešto da se promeni u našoj igri. Grčka - Srbija 45:36.

23. minut - Ufff! Izuzetno loš početak drugog poluvremena naše reprezentacije. Grci prave seriju 5:0 i prvi put neka ekipa ima nešto osetniju prednost. Trojkom Burusisa odlaze na 40:32.

20. minut - Kraj prvog poluvremena, 35:32 za Grčku! Pogodio je Bogdanović trojku, ali onda nova trojka Grka. Šut iza linije 6,75 metara ih služi izuzetno.

19. minut - E ovo već nije dobro. Serija od tri trojke zaredom Grka, jedna Papapetrua i dve Slukasa. Preokret i vođstvo za domaćina 32:29.

17. minut - Razbudio se sada Bogdanović koji je shvatio da bi sa šutiranja iz daljine trebalo da se preorijentiše na ulaz pod koš i tako postigao 4 poena za manje od minut. Nadovezao se Milutinov svojim poenima za 28:26.

14. minut - Grci su napravili seriju 5:0 u uvodnim minutima drugog perioda meča i sada oni imaju prednost 21:18. Ono što je dobro jeste da je Kalates već napravio tri lične greške.

Napad reprezentacije Srbije
Napad reprezentacije Srbije foto: Printscreen/RTS 1

10. minut - Kraj prve četvrtine koju smo dobili 18:16. Jasno je posle ovih 10 minuta da će biti izuzetno teška i naporna utakmica, verovatno na jednu loptu. Dosta se oslanjamo na šut iz daljine.

8. minut - Na Kalatesovu trojku odgovorio je Bjelica na isti način. Naši imaju minimalnu prednost u ovom finišu prvog perioda. Bogdan je pogodio takođe trojku. Grčka - Srbija 14:15.

Slobodna bacanja za Nemanju Bjelicu
Slobodna bacanja za Nemanju Bjelicu foto: Printscreen/RTS 1

6. minut - Postigli smo dve trojke preko Bjelice i Jovića, ali nisu nam baš toliko tečni napadi. Grci uglavnom idu na Burusisa. Rezultat je 9:8 za Grčku.

3. minut - Malo konfuzan početak u napadu obe ekipe. I jedni i drugi nisu iskoristili po nekoliko napada. Trenutni rezultat je 2:2.

NE PROPUSTITE

KONAČNO JE SVIMA DOSTUPNA: Oprema za detektive može biti vaša!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.