Ja takvo čudo od igrača nisam video! Kao da je vidovit! Bolji je od mene! Dirk Novicki ne može da nađe reči da opiše Luku Dončića!
Foto: Reuters

ostavio utisak na saigrače

Ja takvo čudo od igrača nisam video! Kao da je vidovit! Bolji je od mene! Dirk Novicki ne može da nađe reči da opiše Luku Dončića!

Legendarni Nemac je impresioniran onim što je video kod slovenačkog reprezentativca na treninzima

Objavljeno:

Mi u Evropi dobro znamo ko je i kakav je već sada igrač, a ne talenat Luka Dončić, a u to se sada uveravaju njegovi saigrači u Dalasu.

Legenda košarke i jedan od najboljih Evropljana u NBA svih vremena, Dirk Novicki, prosto je oduševljen slovenačkim reprezentativcem.

- Tu je već nedelju dana, radi veoma naporno i mnogo mi se sviđa ono što sam video. Neverovatan je sa loptom za krupnog momka i fantastičan u "pikenrol" igri. Njegova vizija na terenu je neverovatna. Nisam mogao da verujem šta vidim od momka od 19-20 godina. Dobar je i šuter kada ima dovoljno vremena i mislim da će biti sjajan za nas i biće sjajno pojačanje za nas na duže vreme - rekao je Novicki u jednoj radio emisiji.

Dirk Novicki je oduševljen Lukom Dončićem
Dirk Novicki je oduševljen Lukom Dončićem foto: AP

Čuveni Nemac je istakao da je najvažnije da se Dončić ne stavi pod preveliki pritisak jer je tek stigao promenio je i kontinent, i zemlju, i jezik, pa će mu biti potrebno malo prilagođavanja.

- Ne bih da stavljam preveliki pritisak na njega, ali došao je iz druge zemlje. Ja sam kroz isto to prošao pre 20 godina. Teško je, ima još da se prilagodi brojnim stvarima. Meni je bila potrebna cela godina. Ta godina mi je bila baš baš teška. Učinićemo sve da pomognemo ovom momku u daljem razvoju, ali i da se zabavlja i uči, da bi smo za godinu dana videli najboljeg Luku. On je neverovatan talenat. Njegov pregled igre i sposobnost asistiranja je nešto što nisam video za 20 godina igranja košarke - još je hvalio Novicki.

Luka Dončić je buduća velika nada Dalasa
Luka Dončić je buduća velika nada Dalasa foto: Reuters

A na pitanje da li je bolji od njega u tim godinama, Novicki je odgovorio:

- O da. Ja sam možda malo bolje šutirao, ali nikada nisam imao takav pregled igre. Ta njegova vidovitost... Sam način kako unapred čita "pikenrol", sve isto kao Kris Pol i ti momci. Biće zabavno ga gledati pogotovo sa centrima DeAndreom Džordanom, i Dvajtom Pauelom. Ima da razdvaja odbranu na delove i to će biti zabavno gledati - poručio je Novicki.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.