Đorđević pred Grčku: Da ste došli na prvi deo treninga, tek tad biste videli šta je pravi ponos i želja!
Foto: AP

SALE NACIONALE ZNA SVE...

Đorđević pred Grčku: Da ste došli na prvi deo treninga, tek tad biste videli šta je pravi ponos i želja!

- Grčka je imala dobre pripreme za utakmicu, dobili su Crnu Goru, a onda izgubili od Francuske bez Buruzisa. Pogledali smo snimke, analizirali ih. Mi smo imali jednu pripremnu utakmicu protiv Mađarske - dodao je selektor

Objavljeno:

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević obratio se novinarima pred naredni izazov u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, i objasnio je svima kakav meč nas očekuje protiv jedong od najljućih košarkaških rivala - Grčke.

Orlovima ne treba posebna motivacija za ovaj meč.

- Da, svi su jako željni igre. Veliki izazov za sve. Mnogi od igrača nisu imali takmičarsku utakmicu u nogama. Pogotovo tu mislim na momke iz NBA. Oni su imali najdužu pauzu. Tu je i Nikola Kalinić koji od 18. aprila nije odigrao zvaničan meč. Različit je stepen spremnosti kod svih igrača. A naš cilj je bio da ih dovedemo na približan nivo. To je problem koji muči sve, ne samo nas... Grčka je imala dobre pripreme za utakmicu, dobili su Crnu Goru, a onda izgubili od Francuske bez Buruzisa. Pogledali smo snimke, analizirali ih. Mi smo imali jednu pripremnu utakmicu protiv Mađarske. Taj meč je bio zakazan odavno, misleći da će to nama biti adekvatan protivnik. Ako se sećate prošle godine na Prvenstvu Evrope protiv njih smo imali ozbiljan meč u osmini finala. Oni imaju atletki jako dobru ekipu, ali su u Beograd doputovali bez četiri ili pet najboljih igrača, pa nam je to bio samo jači trening.

I na poslednjem treningu se videlo da su Orlovi željni igre i nadmetanja... Lepi signali pred grčki izazov.

- Gledajte, vi nemate tu mogućnost da dođete na prethodni deo treninga. Ono što vi ne vidite je kada se igra pet na pet, vidi se sav ponos i želja. To su treninzi na kojima se igra takmičarski.

Svi znaju šta je glavni kvalitet grčke reprezentacije.

- Njihovo iskustvo, pre svega. Imaju odličnu atmosferu, vraćaju se na svoj teren na Krit. Prisustvo Buruzisa je jako bitno, igrač je to sa velikim iskustvom. Treba obratiti pažnju na Konstantinosa Mitoglua, koji je novo lice u njihovom timu na poziciji četiri. Igraju atipično - Printezis, Mancaris i Kalates. Svake godine su u samom vrhu, igraju četvrtfinale svakog takmičenja. Neki njihovi evroligaški igrači su bili tu i prethodnim rundama kvalifikacija. Kod mnogih to nije bio slučaj. Nadam se da ćemo i mi tako nešto uspeti da organizujemo za nastavak kvalifikacija. Možda ne baš sve igrače, ali bar ponekog igrača. Nadam se da ćemo dobiti pristanak klubova.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.