Milan, ali nije Ciga Vasojević: Da li će Tomić ući u odabrano društvo? Tamo ga čekaju Ranko, Boža, Duda...
Foto: Starsport©, Fonet, Marina Lopičić

nagoveštaj svetle budućnosti

Milan, ali nije Ciga Vasojević: Da li će Tomić ući u odabrano društvo? Tamo ga čekaju Ranko, Boža, Duda...

Čovek koji je još jedna od spona između Radničkog, Olimpijakosa i Crvene zvezde...

Objavljeno:

Otkako je Dejan Radonjić napustio Crvenu zvezdu, klubu sa Malog Kalemegdana ne cvetaju ruže - ostao je bez titule u ABA ligi, takmičenja u Evroligi, Kupa Radivoja Koraća, a čak dva trenera vodila su tim u toj sezoni.

Dušanu Alimpijeviću nije pošlo za rukom da napravi bilo kakav zapaženiji rezultat, dok je Milenko Topić izvadio kestenje iz vatre i osvojio Superligu.

Milenko je ostao u klubu, ali kao pomoćnik Milanu Tomiću, čoveku koji je osvojio dve Evrolige na klupi Olimpijakosa, kao pomoćnik Dudi Ivkoviću i Jorgosu Barcokasu.

Dušan Ivković
Dušan Ivković foto: News1/ Dado Đilas

Ono što mu je zajedničko sa Dudom, osim tog uspeha, definitivno je karijera koju je napravio u beogradskom Radničkom, legendarnom sportskom društvu sa Crvenog krsta, jednom od najstarijih u Beogradu.

U mnogim intervjuima napominjao je da upravo važnost tog kluba za njegov razvoj, ali i razvoj mnogih legendi srpske košarke, kao i da je direktno odatle otišao u Olimpijakos, gde je stekao status veoma uspešnog košarkaškog radnika.

Radnički je svih proteklih godina, posebno 2011, 2012. godine bio veoma povezan sa Olimpijakosom. Bili su njihovi gosti, igrali su prijateljske utakmice...

- Svi smo navijali za Olimpijakos jer je tamo bio Duda Ivković. Malo se zna da sam ja dva meseca bio sa Milanom u Atini, kada je otišao, kako bih mu pomogao da se aklimatizuje na taj grad. Ja kao predsednik Radničkog, ceo život navijam za Radnički, ali ću sada biti najvatreniji navijač Crvene zvezde i svi na Krstu će navijati za Zvezdu, bez obzira ko joj je protivnik, pošto je Milan Tomić legenda Radničkog. Svi u klubu želimo da ostvari veliki rezultat. Ne postoje vatreniji navijači ekipa u kojima radi Milan Tomić od nas - istakao je predsednik kluba sa Crvenog krsta Goran Kalinić.

Goran Kalinić - predsednik Radničkog
Goran Kalinić - predsednik Radničkog foto: Filip Plavčić

Pre nekoliko dana pisali smo kako je Radnički pomogao Partizanu, a malo ko zna koliko su iz ovog kluba ovog leta pomogli i Crvenoj zvezdi:

- Kada se Milan premišljao da li da potpiše za Zvezdu, mi smo mu pomogli da odluči, motivisali smo ga da se vrati u Beograd. Svi se trude da odvedu naše klubove u Evroligu, a Nebojša Čović je uradio nešto sjajno - dovođenjem Tomića i Andrije Gavrilovića kao njegovog pomoćnika, doveo je Evroligu u Beograd! - istakao je Kalinić.

Boža Maljković
Boža Maljković foto: Fonet/Aleksandar Barda

Kako smatraju njegovi bivši saradnici, ali večni prijatelji sa Crvenog krsta, Tomić ima kapacitet da uđe u klub odabranih, da postane veličina poput Dude, ali i legendarnih trenera poput Milana Cige Vasojevića i Božidara Maljkovića, koji su takođe svoj put počeli u Radničkom, a posle preko Crvene zvezde stizali do nebeskih visina.

BONUS VIDEO: Nikola Milenković izjava pred odlazak u Litvaniju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.