Dino Rađa zvanično ušao u Kuću slavnih u Springfildu: Šest meseci sam čekao Eštona Kučera da mi kaže da me zezaju!
Foto: AP

Veliko priznanje

Dino Rađa zvanično ušao u Kuću slavnih u Springfildu: Šest meseci sam čekao Eštona Kučera da mi kaže da me zezaju!

Čuveni as je zajedno sa još 12 laureata tokom prethodne noći zvanično postao član Nejsmitove Kuće slavnih

Objavljeno: 09:59h

Legendarni Dino Rađa i zvanično je postao član "Kuće slavnih" u Springfildu.

Bivši reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske je prethodne noći zajedno sa još 12 laureata na svečanoj ceremoniji uveden među večne legende američke i svetske košarke, mada je on to odavno postao zahvaljujući svojoj neverovatnoj karijeri.

Rađa je izabran kao pobednik u glasanju Međunarodnog komiteta Nejmsitove Kuće slavnih ispred Ranka Žeravice i Vlada Divca, a u obrazloženju zašto je izabran između ostalog je rečeno:

- Imao je 4 odlične sezone u Bostonu, ali je bez premca najveći trag ostavio igrajući u Evropi gde je osvajao najveće trofeje i najvažnija individualna priznanja. Triput klupski prvak Evrope, osvajač dva evropska zlata u dresu Jugoslavije (1989. i 1991.), on je dvaput bio olimpijski vicešampion, jednom sa ekipom SFRJ (1988.), drugi put sa Hrvatskom (1992). Bio je MVP finala grčkog prvenstva 1998, MVP Evroliginog završnog turnira 1989, uvršten je među 50 najboljih FIBA igrača svih vremena 1991. godine, a pre deset godina i među 50 najboljih aktera Evrolige od njenog osnivanja.

- Šest meseci sam se osvrtao okolo i čekao da Ešton Kučer iskoči iza nekog ćoška i kaže mi da me zezaju (aluzija na Kučerovu emisjiju "Ispaljen si" prim. aut.) .Ovo je nešto... Nešto zbog čega ne mogu da opišem kako se osećam. Čim sam saznao da sam uvršten, nisam mogao da verujem. Onda sam se nekoliko dana privikavao na tu informaciju, sve se primirilo, ali ove nedelje sam se budio i govorio ljudima oko sebe 'Znate šta sam sanjao? Da treba da se obratim tamo, u Springfildu!'. Stvarno se osećam počastvovano, jer sam protiv nekih od igrača koji su sada uvršteni - igrao. Igrao sam protiv Stiva Neša, protiv Džejsona Kida, Grenta Hila. To su bili njihovi uvodni dani u profesionalnoj košarci, ali sam ih pratio i dalje, tokom njihovog razvoja. Sjajni su to ljudi, sjajni igrači. A šta da kažem o ovoj nagradi, osim da je ona najveće ostvarenje koje možete da dostignete u košarci? Ona je razlog zbog kog ste ustajali onoliko puta - onoliko rano. Zbog ovoga se treniralo od jutra do sutra, zbog ovoga svi oni bolovi, svi oni mečevi, svi lomovi kostiju, pucanja ligamenata. Pokušavam da sve ovo sebi objasnim, ali je - neobjašnjivo - rekao je Rađa tokom ceremonije.

Pored njega novi članovi Kuće slavnih postali su Rej Alen, Moris Čiks, Lefti Drizel, Grent Hil, Džejson Kid, Stiv Neš, Čarli Skot, Kejti Smit, Tina Tompson, Rod Torn, Ora Mae Vašington i Rik Velts.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.