Rađine reči o Kukoču i Draženu odišu prijateljskom ljubavlju: Bez Tonija ne bi bilo ni mene, najteži trening u životu mi je bio onaj posle Petrovićeve pogibije!
Foto: Filip Plavčić

DA SE ČOVEK NAJEŽI

Rađine reči o Kukoču i Draženu odišu prijateljskom ljubavlju: Bez Tonija ne bi bilo ni mene, najteži trening u životu mi je bio onaj posle Petrovićeve pogibije!

Ne samo da je bio talentovan košarkaš, veoma je talentovan i kao pisac...

Objavljeno:

Zvučalo otrcano ili ne, oni su bili hrvatska verzija Betmana i Robina, Toma i Džerija , Stoktona i Malouna... Bez jednog ne bi bilo ni onog drugog, verovatno bi ostvarili samo solidne košarkaške karijere.

Ipak, jedan s drugim su uspeli da dosegnu nezamislive visine. Dino broji poslednje sate pre ulaska u Hall of Fame, dok će Toni tamo završiti pre ili kasnije.

Ovako je Dino opisao svoj odnos s Tonijem:

- Teško je napisati nešto novo o Toniju Kukoču. Ja ću pokušati samo jedan dojam iz mog kantuna. Igrao sam sa morem igrača svugde po svetu ali samo jednog smatram svojom košarkaškom srodnom dušom. Toliko smo toga prošli zajedno da smo u svakom trenutku mogli da se sporazumemo zatvorenih ociju. I dan danas da odemo da odigramo neku veteransku isto bi bilo. Nikad među nama nije bilo ljubomore, nikad zavisti uvek na terenu tim pre svega. Kad je došao na Gripe imao je 50 kila s krevetom, a napravio je karijeru za pamćenje i da sam se ja pitao stavili bi nas u Kuću slavnih zajedno jer nas dvojica smo kao Harley & Davidson. Nezamislivo jedno bez drugoga. Neviđeni talenat, pogled dva koraka unapred, pas u milimetar, pogađao je kad treba, uzde ekipe uvek su bile u njegovim rukama. Trebalo je da znaš da igrač s njim, a verujte mi, bilo je takvo zadovoljstvo. Meni je Dino bez Tonija nezamisliv i zato hvala na svemu što smo prošli. I dobro i lose. Došli smo tiho i ušli u legendu. (Doc Holliday) - napisao je Dino Rađa na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Inače, ovih dana Rađa nije pisao samo o Kukoču, već i o Draženu Petroviću.

Lepo je kada legende sa poštovanjem pričaju jedna o drugoj!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.