Ovo je dokaz da je Crvena zvezda bila FMP 4 godine: Crveno-beli plaćaju ogromne dugove koje ima klub iz Železnika!
Foto: Saša Pavlić Koky

ovo će podići prašinu u javnosti

Ovo je dokaz da je Crvena zvezda bila FMP 4 godine: Crveno-beli plaćaju ogromne dugove koje ima klub iz Železnika!

Presuda iz 2017. godine navodi da Crvena zvezda mora da plati bivšem igraču FMP-a iz Železnika dugovanja za platu od 180.000 evra, kao i parnične troškove

Objavljeno:

Košarkaška javnost u Srbiji, a pogotovo navijači Crvene zvezde i Partizana ponovo će biti raspaljeni posle pojavljivanja određenih dokumenata.

Razlog za to jeste večito prepucavanje zvezdaša i partizanovaca nakon što se Zvezda 2011. godine fuzionisala sa FMP-om.

Oni koji navijaju za Partizan tvrde da je Crvena zvezda bez obzira na to što je vratila svoje ime nakon što je kratko morala da bude Crvena zvezda Beograd, i dalje u stvari FMP samo sa drugim imenom, i to, očekivano izaziva gnev i revolt kod navijača crveno-belih.

Međutim, košarkaški novinar Vladan Tegeltija, sada je na svom Instagramu objavio dokument, tačnije presudu Vrhovnog kasacionog suda iz 2017. godine, posle žalbe, kojom se nalaže da u stvari originalna Crvena zvezda mora da plati dug prema bivšem igraču FMP-a, Ivanu Todoroviću, koji je nastupao za klub iz predgrađa, i to pre fuzije 2011. godine

Dakle, prema ovoj presudi u principu ispada da je Crvena zvezda nasledila dugove prema igračima, trenerima i drugima, koje je imao FMP, bez obzira što su oni nastali čak i pre nego što je došlo do fuzionisanja dva kluba.

- Presudom Apelacionog suda iz marta, na žalbu povodom presude Višeg suda u Beogradu, još od januara 2012. godine KK Crvena zvezda će morati da plati bivšem košarkašu FMP-a, Ivanu Todoroviću, dug od 180.000 evra, zbog neisplaćenih obaveza, od septembra 2007. do februara 2008. (30.000 mesečno), kao i troškove parničkog postupka od 376.963.din.

- FMP je 2011. godine promenio ime u Crvena zvezda Beograd, ali time pravno nije anulirao obaveze i dugovanja iz prethodnog perioda. Kada je 2015.godine tadašnje rukovodstvo KSS vratilo, umesto kluba iz Železnika, originalnu Crvenu zvezdu, ona je preuzela trofeje KK Crvene zvezde Beograd (bivši FMP), ali pravno i njegove obaveze (dugove), ne samo od 2011. već i one od pre, poput ovog prema Todoroviću. Crnogorski košarkaš nije jedini koji je na sudu dobio spor sa FMP, čije obaveze sada mora da izmiri Crvena zvezda, pošto ima još igrača, trenera i skauta sa presudama, koji godinama čekaju sudske izvršitelje, koji su sada dobili nalog za naplatu - napisao je Tegeltija na svom Instagramu.

Nema sumnje da će ova njegova objava podići veliku prašinu u javnosti, a nije isključeno ni da se povodom ovog pitanja oglasi i sama Crvena zvezda, odnosno njeni čelni ljudi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.