Saradnja za ponos srpske košarke: Radnički je ozbiljno pomogao Partizanu, cela javnost mora da se ugleda na potez tima sa Crvenog krsta!
Foto: Nebojša Mandić

Ljudi, ujedinili se Srbi!

Saradnja za ponos srpske košarke: Radnički je ozbiljno pomogao Partizanu, cela javnost mora da se ugleda na potez tima sa Crvenog krsta!

Svi bismo mogli da naučimo ponešto iz ovako prelepog gesta jednog od najstarijih beogradskih sportskih društava

Objavljeno: 17:39h

Pre nekoliko nedelja, pojavila se vest da je Žarko Vučurović postao novi član struke Partizana, tačnije da je potpisao za ovaj klub, kako bi pomagao pri radu mlađih kategorija i stvaranja igrača.

Tako, mediji su objavili da je on postao savetnik za mlađe kategorije u tom timu, ali takva vest i nije u potpunosti tačna, kako za Espreso pričaju ljudi iz Radničkog sa Crvenog krsta.

U dogovoru dva kluba, tačnije Gorana Kalinića, prvog čoveka Radničkog i Vlade Dragutinovića, prvog čoveka mlađih kategorija Partizana, Vučuroviću je dopušteno da pomaže ekipi crno-belih do daljeg.

Međutim, to ne znači da je čovek koji je stvorio pregršt NBA igrača sa naših prostora postao član ekipe iz Humske, već je Radnički samo dopustio crno-belima da koriste usluge gospodina koji je i dalje zvanično član Radničkog, sa kojim pokušava da napravi najrespektabilniju školu košarke u celom gradu, a i šire.

Žarko Vučurović
Žarko Vučurović foto: Nebojša Mandić

- On će raditi sa oba kluba, dok god bude potreban Partizanu. Ovo se prvi put događa, da jedan trener radi za dve ekipe. Mi smo se dogovorili, iako je Žare na neki način prvi čovek Radničkog, odlučuje o svim košarkaškim pitanjima u klubu. Poslednje dve godine smo počeli da dovodimo beogradsku decu, od koje želimo da napravimo prave zvezde. Smatramo da je potpuno normalna stvar da čovek sa tolikim iskustvom radi u interesu naše, beogradske košarke. Njegovim odlaskom u Partizan, on je jednostavno dostupniji mnogo većem broju dece, što je velika stvar za naš sport. Da nam ga je tražio neko drugi, isto bismo postupili, ukoliko bi interes svih nas bio u pitanju, što ovde zaista jeste slučaj. Voleli bismo da se i ostali ugledaju na nas po ovom pitanju, da počnu da rade slične stvari, da sarađuju, kako bismo mi bili pokretači nečega veoma lepog za našu košarku - kaže za Espreso Goran Kalinić, predsednik Radničkog.

Goran Kalinić
Goran Kalinić foto: Filip Plavčić

Inače, Vučurović je godinama bio pomoćni trener nekim velikanima poput Duška Vujoševića, a iz Radničkog ne mogu da poveruju da ih iz KSS nikada niko nije kontaktirao za njegove usluge.

- Trebalo bi da ozbiljno porazmisle o tome da ga angažuju i iz nacionalnog Saveza, da ide u sva manja mesta po Srbiji, da gleda decu, prepoznaje talente, pa onda od njih pravi velike igrače, kao što je to radio mnogo puta do sada. Nije nam jasno zašto se to još uvek nije dogodilo - upitao se gospodin Kalinić.

Kako bismo stavili celu priču u perspektivu razumljivu za svakog čitaoca: gosn Vučurović je napravio igrače poput Nikole Pekovića, Nikole Milutinova, Bobana Marjanovića, Stefana Markovića i Danila Anđušića...

Sada vam je, nadamo se, jasno o kakvoj se veličini ovde radi!

BONUS VIDEO Espreso intervju: Uroš Trifunović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.