Partizan predstavio Trifinog sina i odveo ga u Španiju! Čanak na čak 3 igrača ne može da računa na Iberijskom poluostrvu!
Foto: Printscreen/Youtube/SerbiaHoop

Evo i zvanične potvrde

Partizan predstavio Trifinog sina i odveo ga u Španiju! Čanak na čak 3 igrača ne može da računa na Iberijskom poluostrvu!

Crno-beli su krenuli put Pirineja gde ih očekuju jake provere protiv renomiranih timova iz ACB lige

Objavljeno: 15:14h

Ono što se uveliko znalo prethodnih dana sada je Partizan potvrdio i na zvaničnom sajtu - Uroš Trifunović je novi član crno-belih.

Sin Aleksandra Trifunovića, legende Crvene zvezde, zvanično je postao član crno-belih i predstavljen je od strane kluba.

Trifunović je visok 200 centimetara i igra na poziciji beka. Rođen je 5. decembra 2000. godine u Beogradu. Igrao je u mlađim kategorijama Zemuna i Mege, a prošlu sezonu proveo je u turskoj Pinar Karšiaki iz Izmira. Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina, sa prosekom od 10 poena, 4,4 asistencije i 2,3 skoka po utakmici, bio je jedan od najboljih igrača srpske reprezentacije. U poslednjem minutu finala tog takmičenja, postigao je odlučujući koš za pobedu protiv domaćina Letonije.

Mladi košarkaš je odmah zajedno sa ekipom otputovao u Španiju na pripremnu turneju.

Međutim, pred put na Iberijsko poluostrvo trener Nenad Čanak se suočio sa velikim problemom i hendikepom jer za te pripremne utakmice neće moći da računa na kapitena i najiskusnijeg igrača - Novicu Veličkovića.

Novica Veličković nije otputovao sa ekipom u Španiju
Novica Veličković nije otputovao sa ekipom u Španiju foto: Dado Đilas

Miljenik Grobara je ostao u Beogradu da radi sa Seadom Krdžalićem na oporavku od povrede. Pored njega u Španiju nisu otišli ni Amar Gegić koji je sa reprezentacijom BiH, dok je umesto Komančija na put krenuo talentovani Đorđe Pažin.

- Tri nedelje treniramo, zadovoljni smo odrađenim, ali dva poraza ne prijaju. Nije za pohvalu, ali ni zabrinjavajuće, jer ekipa nije kompletirana za kapitena Novicu i još neke sa sitnijim povredama. Očekujem da posle Španije budemo na mnogo višem nivou, nego sada - rekao je pred polazak Nenad Čanak.

On je u Španiju poveo sledeće igrače: Markus Pejdž, Aleksej Nikolić, Vanja Marinković, Aleksandar Aranitović, Rade Zagorac, Bandža Si, Marko Pecarski, Strahinja Gavrilović, Đorđe Gagić, Džok Lendejl, Đorđe Pažin, Dušan Tanasković i Uroš Trifunović.

Prva provera za Partizan je protiv Baskonije 5. septembra u Ljeidi, a potom sledi učešće na "Movistar Circuito" turniru u Taragoni, sa ekipama Saragose 8. septembra i Tenerifa dan kasnije. Uz duel protiv Andore 12. septembra, Partizan će u Ljeidi igrati i protiv Barselone.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.