Zvanično: Partizan završio preozbiljno pojačanje!
Foto: KK Partizan

STAVIO JE PARAF

Zvanično: Partizan završio preozbiljno pojačanje!

Nije on jedini igrač koji je došao u klub iz Humske, jer je i veliki talenat iz Malija stigao u Beograd

Objavljeno: 20:46h

Partizan je završio još jedno pojačanje.

Crno-beli dres zadužio je Uroš Trifunović, sin Zvezdine legende i bivšeg trenera Aleksandra Trifunovića, inače zlatni Orlić sa minulog Evropskog prvenstva, gde je Srbija pod vođstvom Aleksandra Bućana uzela prvo mesto, a mali Trifa bio više nego primećen.

Za njega je bio zaintresovan i nemački Ulm, a interesantno je i to što je pre zvaničnog potpisa već odigrao jedan meč za crno-bele u porazu od Kluža rezultatom 68:75.

Uroš Trifunović
Uroš Trifunović foto: Espreso.co.rs

Pre Trifunovića, Partizan je doveo i 16-godišnjeg Luku Tarlaća, takođe sina slavnog košarkaša Dragana. Od mladih igrača, u prvom timu su još Aleksandar Aranitović, Tadija Tadić, Nikola Tanasković, Amar Gegić, Marko Pecarski, Đorđe Pažin...

Mnogi od njih se poznaju iz mlađih kategorija, ali većina ne iz Partizanovih, već ponajviše iz KK Zemuna, gde je nekolicina ovih momaka igrala u juniorskom periodu.

Inače, intervju sa Trifunovićem, tik pred prelazak u Partizan, možete da pogledate i pročitate na Espresu.

Pored Trifunovića, crno-beli su angažovali još jednog talentovanog košarkaša. U pitanju je Sidiku Kone, mladić iz Malija koji je juniorski reprezentativac te zemlje. Rođen je 2001. godine i visok je 207 cm, a može da igra na pozicijama 3 i 4. On će za početak verovatno igrati za zemunsku Mladost koja je postala razvojni tim crno-belih i takmiči se u KLS.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.