Posao decenije "crno-belih": Novica Čičić je pojačanje o kakvom se sanja!
Foto: News1/Nemanja Pančić

POJAČANJE

Posao decenije "crno-belih": Novica Čičić je pojačanje o kakvom se sanja!

On ima njuh za talente

Objavljeno:

Košarkaški klub Partizan dobio je novo pojačanje. Nije reč o igraču, ali bez ove funkcije ne može se zamisliti nijedan klub.

Partizan je sklopio ugovor sa Novicom Čičićem, bivšim trenerom i direktorom omladinskih kategorija "crno-belih". Deo profesionalne karijere Čičić je proveo i kao agent, a radio je i u Košarkaškom savezu Jugoslavije i Beopetrolu.

U crno-belom taboru, Čičić će obavljati ulogu skauta, a zaduženje će mu biti otkrivanje talenata širom Srbije i regiona. Neki od njih su već stigli u mlađe selekcije Partizana.

Da Novica Čičić ima njuh za talente govori i činjenica da je učestvovao u dovođenju Dejana Koturovića, Dejana Tomaševića, Ratka Varde, Novice Veličkovića, Nenada Krstića i Uroša Tripkovića kao i selektiranju Igora Rakočevića, Nemanje Bjelice i Stefana Sinoveca u mlađim kategorijama Partizana.

Takođe je zaslužan za to što su Zoran Erceg i Miroslav Raduljica nosili dres FMP kao i što su Vladimir Micov i Žarko Čabarkapa bili u Beopetrolu. U individualnom radu, radio je sa Željkom Rebračom, Dejanom Tomaševićem, Nikolom Lončarom.

Kao trener Novica Čičić je bio prvi pomoćnik Slobodanu Pivi Ivkoviću u mlađim reprezentativnim kategorijama, radio je sa mentoroom Branislavom Rajačićem. Osvajao je pionirske titule Srbije sa generacijama '78. i '79., a sa generacijom '86 bio je kadetski šampion Srbije i Srbije i Crne Gore.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.