Na terenu je bio teški diktator, a van njega sušta suprotnost: Dino Rađa nastavlja sa hvalospevima, a ovoga puta na red je došao Boža Maljković!
Foto: Nebojša Mandić

gospodski

Na terenu je bio teški diktator, a van njega sušta suprotnost: Dino Rađa nastavlja sa hvalospevima, a ovoga puta na red je došao Boža Maljković!

Sa Jugoplastikom je iskusni stručnjak osvojio dve titule šampiona Evrope

Objavljeno:

Dino Rađa posle priče o Moki Slavniću, nije propustio šansu da se ne nakloni do poda Božidaru Maljkoviću, koji je veoma talentovanu ekipu izbrusio i doveo je do neslućenih visina.

Sa Jugoplastikom je iskusni stručnjak osvojio dve titule šampiona Evrope, a Rađa mu je na svemu neizmerno zahvalan. Prisetio se i kako je izgledalo sarađivati sa trofejnim trenerom. Posebno se osvrnuo na prijateljski odnos sa legendarnim Maljkovićem.

- Kada je Božidar Maljković došao pitao sam se ko je ovaj. Niko do tada nije ništa čuo o njemu, a preporučio ga je Aleksandar Nikolić. Vrlo brzo se pokazalo da smo dobili nešto posebno. Radili smo kao psi, a njegovo znanje je bilo ogromno. I ono što je najvažnije, ego mu nije smetao da pozove "Profu" (Aca Nikolić, prim. aut) nekoliko puta godišnje da radi sa nama. Na terenu je bio teški diktator, a van njega potpuno drugačiji. Prijatelj za sva vremena. Kada smo se rastajali, rekao je da dobro zapamtimo prethodne četiri godine, jer se tako nešto dobro neće ponoviti. Kako je samo bio u pravu. Imao sam još izvanrednih sezona i pobeda, ali takva ekipa ljudi i igrača na jednom mestu nikada se nije ponovila. Doći će na red poneka reč o svakome. Danas samo o maestru Boži Maljkoviću - zaključio je Dino Rađa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.