KLS tera ljude iz košarke: Nikad nisam rekao da ćemo istupiti iz lige, ali morali bi da imaju malo više sluha!
Foto: Filip Plavčić

SVE JASNO

KLS tera ljude iz košarke: Nikad nisam rekao da ćemo istupiti iz lige, ali morali bi da imaju malo više sluha!

Predsednik kluba i glavni čovek kada je struka u pitanju dele mišljenje...

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Nema godine, a da se u srpskom sportu ne dešavaju prevrati. Nekad u fudbalu, nekad u rukometu, nekad u košarci, nekad u nekim manje popularnim, ali jedno je sigurno - svake sezone imamo priliku da pratimo prave sapunice.

Ove godine, na red je došla košarka, i to Košarkaška liga Srbije, u kojoj se takmiče svi naši klubovi osim onih koji igraju 1. ABA ligu.

Klub koji se takmiči u 2. ABA ligi, ali i u KLS i Superligi - Dinamik - naleteo je na ozbiljne probleme pred sam početak nove takmičarske godine u Srbiji. Naime, s obzirom na to da hala na Dorćolu, u Dunavskoj ulici, ima kapacitet od svega 500 mesta, a da su ljudi iz lige počeli da traže minimum 1.000, kontaktirali smo čelnike ovog kluba, kako bismo saznali ima li istine u medijskim navodima prema kojim će Dinamik da istupi iz lige, ne bude li malo "olabavljeno" novodoneseno pravilo.

Miroslav Muta Nikolić
Miroslav Muta Nikolić foto: Filip Plavčić

- Oni teraju ljude iz košarke. Šta ima da traže veće kapacitete, kada nema gledalaca. To može da se sprovede na neku tamo Superligu, u kojoj igraju ovi "velikani", Zvezda i Partizan. Na meču KLS ne bude po 300 ljudi. Ne znam zašto tačno to rade, navodno dižu neke standarde. Sve to mnogo košta - rekao je šef struke Dinamika Muta Nikolić za Espreso.co.rs, naglasivši da će više na ovu temu moći da nam kaže predsednik kluba Velibor Jojić, koji je zadužen za ova pitanja.

On nam je na pitanje hoće li Dinamik istupiti iz lige ne bude li KLS imala sluha odgovorio negativno:

- Ja nikad nisam rekao da ću da istupim iz lige. Samo sam rekao da bi KLS trebalo da ima sluha, bar za prvi deo sezone, dok nema navijača. Kada počne Superliga, kada dođu Zvezda i Partizan, tada možemo da igramo u Hali sportova - kaže Jojić za naš portal i nastavlja.

Hala Dinamika tokom treninga
Hala Dinamika tokom treninga foto: Filip Plavčić

- Mislim da bi to bio dobar kompromis, jer mi nikada u hali nismo imali više od 300, 400 ljudi. Nema potrebe da tražiš 1.000 mesta, jer su hale prazne. Sve ovo se desilo iz neba pa u rebra, dok smo svi bili na odmorima. Navodno, to je usaglašavanje sa zakonom o sportu, KSS je doneo tu propoziciju. Ne mislim da je to iko uradio namerno, mislim da je u pitanju nedovoljno interesovanje i neupućenost u prilike. Verujem ja da neko hoće da sredi stvari u sportu, ali dajte nam godinu, dve, kako bi klubovi poput mog mogli da se snađu. Mi bismo u tom vremenskom roku mogli da povećamo kapacitet, ali ne i do kraja septembra. To je nemoguće - dodao je predsednik KK DInamika sa Dorćola.

BONUS VIDEO: Vladimir Stojković o Partizanu i reprezentaciji

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.