Nemanja Bjelica: Dosadila su nam srebra, vreme je za zlato!
Foto: AP/Toni Gutierrez

KUCNUO JE ČAS

Nemanja Bjelica: Dosadila su nam srebra, vreme je za zlato!

Spreman je za izazove u septembru

Objavljeno:

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica smatra da je vreme da se reprezentacija Srbije popne na pobedničko postolje na nekom takmičenju.

Od Svetskog prvenstva 2014. godine, Srbija je uvek bila na korak do zlata. Tada je osvojeno srebro, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine i na Evrobasketu 2017. godine.

- Dosadili smo svima, uzimamo samo ta srebra. Mislim da ova generacija zaslužuje jedno evropsko zlato, naravno i svetsko - rekao je Bjelica za Sportklub.

Olimpijski turnir i Evropsko prvenstvo Nemanja Bjelica je propustio zbog povreda, a, po svemu sudeći, biće spreman za kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo protiv Grčke (13. septembar) i Estonije (16. septembar).

- Ja nisam igrao za reprezentaciju samo zato što sam bio povređen. Zdrav sam, tu sam, u Beogradu, što dalje implicira da ću igrati. Nedostajala mi je reprezentacija i svi ti ljudi tamo. Imamo te dve utakmice, ne znam ni ko će igrati - dodao je.

Selektor Aleksandar Đorđević je ponovo suočen sa otkazima pred okupljanje 2. septembra, ali Bjelica ima razumevanja za to.

- Znam da su naši verni navijači uzbuđeni da vide sve nas na jednom mestu, ali moraju da se uzmu u obzir i ti neki lični problemi koje mi imamo i zašto nekada ne može da se igra. Ja sam uvek tu za reprezentaciju i igraću dokle god budem mogao - istakao je Nemanja Bjelica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.