Hrvati nisu k'o Srbi! Svi Vatreni koji nastupaju u NBA rekli DA selektoru!
Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

po uzoru na fudbalere

Hrvati nisu k'o Srbi! Svi Vatreni koji nastupaju u NBA rekli DA selektoru!


Reprezentacija Hrvatske se na "jedvite jade" plasirala u drugi krug kvalifikacija za Mundobasket pošto je slavila protiv Italije i Rumunije u junskim mečevima

Objavljeno: 13:53h

Mnoge reprezentacije biće lišene usluga svojih igrača koji nastupaju u NBA, što zbog klupskih "obaveza", što zbog ličnih razloga, tokom septembarskog "prozora" kvalifikacija za Mundobasket.

Uprkos tome što u tom terminu nemaju obaveze u klubu, određeni srpski košarkaši su se odjavili sa spiska selektora Đorđevića.

Ali, za razliku od našeg selektora, glavni izabranik Hrvatske Dražen Anzulović je dobio dobre vesti.

Njemu su se odazvali svi igrači koji nastzupaju u najjačoj ligi na planeti i rekli "da".

Dražen Anzulović uvrstio je na prošireni spisak lidere tima Bojana Bogdanovića (Indijana) i Darija Šarića (Filadelfija), odnosno Ivicu Zupca (LA Lejkers) i Antu Žižića (Klivlend). Očekuje se da oni ne otkažu poziv selektoru koji je uz njih pozvao i sledeće igrače: Josip Bilinovac, Domagoj Bošnjak, Mate Kalajžić, Filip Krušljin, Jakov Mustapić, Hrvoje Perić, Darko Planinić, Ivan Ramljak, Krunoslav Simon, Rok Stipčević, Karlo Uljarević i Tomislav Zubčić. Ekipa se okuplja naredne srede u Zagrebu i počinje pripreme za mečeve protiv Litvanije i Poljske, dok ih pre toga očekuje i prijateljski duel s Slovenijom. Reprezentacija Hrvatske se na "jedvite jade" plasirala u drugi krug kvalifikacija za Mundobasket pošto je slavila protiv Italije i Rumunije u junskim mečevima. U novoformiranim grupama takmiče se još sa Mađarskom, Holandijom i Italijom.

BONUS VIDEO: Bakljada posle utakmice

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.