SADA JE SVE JASNO! Ameri kažu da Jokić ne igra za Srbiju, a oglasio se i Saletov asistent! (FOTO)
Foto: News1

TAKO VAM JE TO...

SADA JE SVE JASNO! Ameri kažu da Jokić ne igra za Srbiju, a oglasio se i Saletov asistent! (FOTO)

Jedna loša, dve dobre, i dve potencijalno dobre vesti...

Objavljeno:

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević objavio je spisak od 24 košarkaša, na koje računa u narednom kvalifikacionom prozoru za Mundobasket 2019, tačnije duelima sa Grčkom na gostovanju, 13. septembra i tri dana kasnije na domaćem terenu protiv Estonije.

Đorđevićev asistent Jovica Antonić u razgovoru za Novosti pojasnio je situaciju zbog čega se na spisku nalazi čak 24 košarkaša.

- Na spisku su 24 igrača da bismo mogli da izaberemo one koji budu u mogućnosti i spremni da igraju, a već smo prolazili situacije da 10-12 ne mogu ili neće. Tu je i rok FIBA, koja traži imena mesec dana ranije. U toku su razgovori sa igračima, situacija se stalno menja. Čas ovako, čas onako - rekao je Antonić za Novosti.

Jovica Antonić sa Markom Simonovićem
Jovica Antonić sa Markom Simonovićem foto: Saša Pavlić Koky

Antonić je naglasio da će Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica igrati protiv Grčke i Estonije, dok to neće biti slučaj sa asom Denvera Nikolom Jokićem.

- Mislim da nećemo moći da računamo na Jokića. Sa Bogdanovićem i Bjelicom je čista situacija, biće dostupni za ove dve utakmice. Nadamo se da ćemo moći da računamo i na Teodosića i Marjanovića, samo je pitanje kog dana će se priključiti reprezentaciji. Slično je i sa igračima iz evroligaških klubova, koji su počeli pripreme za sezonu i traže da se pomeri dolazak njihovih reprezentativaca. Situacija nije komforna. Prijavili smo toliki broj igrača da nas okolnosti ne bi iznenadile - dodao je asistent u stručnom štabu “orlova”.

BONUS VIDEO: Pres konferencija Bate Mirkovića i Lole Smiljanića pred Bešiktaš

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.