BOGDAN MENJA POZICIJU NA TERENU: Bilo bi glupo da ulazim u sezonu kao da je nebitna! (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

pričao i o reprezentaciji

BOGDAN MENJA POZICIJU NA TERENU: Bilo bi glupo da ulazim u sezonu kao da je nebitna! (VIDEO)

"Ono što je bitno kakvu ulogu imaš, da li vodiš ekipu ili slušaš"

Objavljeno:
Uroš Marjanović

Na međunarodnom kampu "Košarka bez granica" koji se održava u Beogradu, imali smo priliku da razgovaramo za mnogobrojnim NBA zvezdama, ali neko ko se uvek izdvaja, kako košarkaškim znanjem tako i odnosu prema sedmoj sili je Bogdan Bogdanović.

Reprezentativac Srbije i igrač Sakramento Kingsa spremno i orno dočekuje predstojeću sezonu.

- Spremam se za novu sezonu, radimo dobru dinamiku Beli i ja najčešće, ali ima tu drugih igrača koji dolaze, nekoliko njih iz Fenera rade indvidualno, pa se uklopimo i zajedno treniramo - započeo je razgovor sa novinaima Bogdan Bogdanović.

Na pitanje o igranju za reprezentaciju Srbije u predstojećem kvalifikacionom prozoru, Bogdanović nije imao dilemu:

- Tu sam, spreman sam!

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović foto: Starsport©

Bogdanović od prošle godine organizuje košarkaški kamp za klince na Malom Kalemegdanu.

- Drugačija je organizacija nego na mom kampu, ovde su selektovani klinci koji su najbolji u Evropi. Zaista je dobro organizovano, pre svega što su doveli veliki broj igrača i zvezda, stvarno je sve na zavidnom nivou i deca uživaju.

Veoma dobra ruki sezona je gotova, 25-godinšnjeg Beograđanina očekuju novi izazovi u Kingsima, gde će imati drugačiju ulogu.

- Biće ovo naporna sezona, bitno je da ostanemo što duže u kosturu koji smo zamislili i smatram da ćemo tako biti bolja ekipa. Mislim da će od početka sezone, za razliku od prošle kad je svako igrao po 20 minuta, ove biti podeljene ozbiljne uloge, tako da i ja očekujem drugačiju ulogu na terenu. Šutiraću sve više i više.

Šta tačno zanači nova uloga u timu?

- Dosta više odgovornosti, dosta više minuta, možda čak budem igrao i na pleju, razgovarao sam sa trenerom dopada mu se takva ideja. To je manje bitno. Ono što je bitno kakvu ulogu imaš, da li vodiš ekipu ili slušaš.

Peđa Stojaković, asistent generalnog menadžera Kingsa, istakao je da igrači nema potrebe da se opterećuju rezultatima, već je najbitnije da tim napreduje i polako dobija obrise kakve uprava Sakramenta želi.

- Peđa to gleda iz njegove pozicije malo realnije, ali ja ipak ne mogu da kažem da je nebitna sezona, baš bi bilo glupo da ulazim tako u bio šta. Igraćemo od utakmice do utakmice, iskustva koja nam prenose stariji polako upijamo i učimo.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović foto: AP

Bogdan je veoma zanimljivo prokometarisao kako gleda na košarku uopšte.

- Jako treniram i to što dam na treningu to je zaista moj makismum, a kada izađem na teren ja se igram i uživam u košarci. Ja sam takav i to ne mogu da promenim i nebitno za koga igram moje mišljenje o košarci se nikad neće promeniti.

"Košarka bez granice" je podigla standarde kada su u pitanju kampovi, velike NBA zvezde kao što su Greg Popovič, Peđa Stojaković, Nikola Jokić i drugi dali su potpuno drugačiju aromu ovom događaju, koji se održava u Žarkovu.

- Deca najviše mogu da nauče od trenrea koji rade sa njia, a Nemanja i ja smo danas radili sa centrima, pričali smo im kako da se postave blokade. Generalno pričam im iz mog ugla kako ja volim, a najbitnije je da oni samo izaberu kako misle da treba igraju.

Išao je Bogdanović kao mlad na kampove, ali ne na ovakvom nivou.

- Išao sam kao mali na kampove, ne kao što je ovaj, Znam da nam je uvek bilo najzanimljivije kada dođe neki igrači i naravno takmičenja na kraju. Ova organizacija je pokazala da je neverovatna i drago mi je što sam bio deo svega ovoga - zaključio je košarkaš Sakramento Kingsa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.