CELOM REGIONU OČITALI LEKCIJU! Srpski klinci oduševili Dina Rađu: Srbi navijaju za nas, tako razmišlja normalan svet! (FOTO)
Foto: Fonet

Tako i treba

CELOM REGIONU OČITALI LEKCIJU! Srpski klinci oduševili Dina Rađu: Srbi navijaju za nas, tako razmišlja normalan svet! (FOTO)

Legendarni hrvatski košarkaš je tokom Evropskog prvenstva za kadete doživeo sjajnu situaciju sa srpskim reprezentativcima

Objavljeno:

Već puna dva meseca u regionu je jedna od glavnih tema ko, zašto i da li bi trebalo da Srbi navijaju za hrvatske sportiste i obrnuto, Hrvati za srpske sportiste.

O svemu tome je svoje mišljenje dao i legendarni bivši košarkaš Dino Rađa, pre svega povučen situacijom koja mu se dogodila u Novom Sadu u sredu, gde je u toku Evropsko prvenstvo u košarci za kadete.

Dino Rađa je očitao svima lekciju na Balkanu nakon što su mu srpski klinci pokazali kako se zdravo razmišlja
Dino Rađa je očitao svima lekciju na Balkanu nakon što su mu srpski klinci pokazali kako se zdravo razmišlja foto: Filip Plavčić

Posle utakmice u kojoj su dečaci iz Hrvatske pobedili Letoniju i ušli u polufinale, njemu su prišla tri momka iz kadetske reprezentacije Srbije koji su hteli da se fotografišu sa njim, a njihova izjava prilikom slikanja ga je toliko oduševila da je morao da je podeli na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

- Dođu mi danas nakon utakmice 3 momka u majicama Srbije. Deo su njihovog tima. 'Oće da se slikaju i dok se slikamo rekoše u glas "Navijali smo za vas i nadamo se polufinalu s vama". Eto kako normalan svet razmišlja, a ne 45’ i 91’ - napisao je legendarni bivši reprezentativac najpre Jugoslavije, a potom i Hrvatske.

Rađin status sakupio je gomile "lajkova" i puno pozitivnih komentara i simpatija ljudi koji ne misle da su priče o ustašama, četnicima i partizanima te o 1945. i 1991. najvažnija pitanja u Hrvatskoj i Srbiji u 2018. godini.

Nažalost, srpski kadeti su nešto kasnije poraženi od Francuske, tako da će mladi Hrvati u petak na megdan Francuzima, a ne Srbima.

U petak ćete imati priliku da čitate i intervju koji je Dino Rađa dao u Beogradu prilikom posete kampu "Košarka bez granica" koji se organizuje u srpskoj prestonici.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.