NBA ZVEZDA U BEOGRADU: Srbin sam sa očeve strane familije, koja nije baš najbistrija! Igrao sam u srpskoj ligi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

kaže - nisu baš inteligentni

NBA ZVEZDA U BEOGRADU: Srbin sam sa očeve strane familije, koja nije baš najbistrija! Igrao sam u srpskoj ligi! (FOTO) (VIDEO)

NBA as i igrač Šarlota, koji trenutno boravi u Beogradu, "prozvao" je malo očevu stranu porodice

Objavljeno: 18:06h
Uroš Marjanović

Košarkaški kamp "Košarka bez granica" koji se ove godine za područje Evrope organizuje u Beogradu doveo je u srpsku prestonicu mnogo bivših i sadašnjih NBA asova.

Jedan od njih je svakako i Frenk Kaminski koji je na mnogo načina i interesantan srpskoj javnosti.

Opšte je poznato da centar Šarlota vuče srpske korene, čak je pre nekoliko godina bilo i spekulacija da bi mogao da zaigra za Srbiju, što se na kraju ispostavilo kao "novinarska patka".

Frenk Kaminski je gost košarkaškog kampa 'Košarka bez granica
Frenk Kaminski je gost košarkaškog kampa "Košarka bez granica" foto: Filip Plavčić

Ipak, on je ponosan na svoje srpsko poreklo koje vuče sa očeve strane, a čak je i karijeru počeo tako što je igrao u "srpskoj ligi" u Čikagu.

- Istina je da imam srpske korene. Odrastao sam u Čikagu i igrao u tamošnoj srpskoj ligi, tako da poznajem kulturu sa američke tačke gledišta. Biti sada u Srbiji je kul. Imam srpske korene sa očeve strane, koja nije baš najbistrija, tako da je teško - našalio se Kaminski i malo "prozvao" očevu rodbinu.

Frenk Kaminski ima srpsko poreklo sa očeve strane
Frenk Kaminski ima srpsko poreklo sa očeve strane foto: Filip Plavčić

Kaminski je itekako upoznat sa nasleđem srpskih i igrača sa Balkana u NBA, pa i sada na kampu je video brojne dečake i devojčice koji poseduju sjajan potencijal.

- Kul je ovde i kamperima znači. Ima mnogo talenata, što je jasno kada se zna koliko je NBA igrača prošlo kroz njega. Što se tiče celog ovog regiona, sjajno je kada shvatite koliko je on u stvari mali, a koliko mnogo talenata proizvode. Prilično je neverovatno. Slušao sam tokom medijskog predstavljanja šta je ko postigao, NBA šampioni, evropski prvaci, priznanja, trofeji... I stvarno je neverovatno - rekao je Kaminski.

Frenk Kaminski je zvezda Šarlot Hornetsa
Frenk Kaminski je zvezda Šarlot Hornetsa foto: Filip Plavčić

Nije imao prilike ranije da gleda kako igraju srpski košarkaši u NBA, ali ih sada već sve dobro poznaje. Posebno izdvaja Nikolu Jokića.

- Sjajni su. Upoznao sam Nikolu Jokića, volim da se zezam sa njim. Jasno je da je sjajan igrač i prilično je kul. Tokom koledža ne dobijate mnogo priliku da vidite taj aspekat stranih igrača jer ih nisam imao mnogo u svom timu, ali kada dođete u NBA, onda upoznajete ljude iz celog sveta i onda vidite razliku, u igri. Kako, recimo, Nik Batum igra drugačije od ostalih i vidite kako se igra razvijala u različitim krajevima sveta - rekao je Kaminski.

Njegov klub Šarlot je ovog leta doveo novog trenera Džejmsa Borega, a stigla je i legenda San Antonija, Toni Parker.

Frenk Kaminski se sjajno oseća u Beogradu
Frenk Kaminski se sjajno oseća u Beogradu foto: Filip Plavčić

- Stvarno sam uzbuđen zbog sledeće sezone, dodali smo neke delove koji su nam falili. Došao je Toni Parker, što znači da smo dobili veterana lidera, imamo i neke mlade talente koji se razvijaju, biće zabavno. Mislim da imamo dovoljno talenta za plej-of i biću razočaran ako se ne plasiramo. Što se mene tiče, ući ću spreman u sezonu. Imamo novi stručni štab, tako da se treba i njima dokazati. Doći ću spreman i probaću to da uradim.

Ono što je posebno kod Hornetsa jeste što je taj klub u vlasništvu najboljeg košarkaša svih vremena - Majkla Džordana, a Kaminski je iz prve ruke ispričao kako je to kada ti je gazda "njegovo veličanstvo Leteći Majk".

- Tu je da ponudi savet, ali se ne meša u svakodnevni rad. Sjajan je vlasnik i najbolji je košarkaš svih vremena i to što je tu i što može da vam ponudi savet je nešto što ne se teško može rečima opisati - ispričao nam je Kaminski.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.