PEĐA STOJAKOVIĆ OPET U SRBIJI: Verujem u Bogdana i Nemanju! Reprezentacija može da osvoji zlato! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen

Kako je biti član uprave Kingsa?

PEĐA STOJAKOVIĆ OPET U SRBIJI: Verujem u Bogdana i Nemanju! Reprezentacija može da osvoji zlato! (FOTO) (VIDEO)

Legendarni srpski košarkaš jedan je od gostiju kampa "Košarka bez granica"

Objavljeno:

Dugo nismo imali prilike da vidimo Predraga Peđu Stojakovića, legendarnog srpskog košarkaša, u Beogradu, a posebno ne da čujemo neku njegovu izjavu za medije.

Sada je čuveni "Peja", kako su ga zvali u NBA tokom veličanstvene karijere ponovo došao u glavni grad i to kako bi bio jedan od učesnika u kampu "Košarka bez granica" koji je pokrenuo svojevremeno njegov saigrač i danas saradnik i veliki prijatelj Vlade Divac, a koji poslednjih godina organizuju NBA i FIBA.

Predrag Stojaković se obratio polaznicima kampa 'Košarka bez granica
Predrag Stojaković se obratio polaznicima kampa "Košarka bez granica" foto: Starsport©

Peđu smo videli na otvaranju kampa u "Hali sportova" u Žarkovu, gde se najpre obratio dečacima i devojčicama, pre nego što su počeli treninzi.

- Predivno je opet biti ovde. Vratio sam se u svoju zemlju. Drago mi je da Srbija i Beograd su u prilici da ugoste ljude iz celog sveta i budu domaćini ovog kampa koji traje već 17 godina.ž

Predrag Stojaković je sada član menadžmenta Sakramenta
Predrag Stojaković je sada član menadžmenta Sakramenta foto: Starsport©

Stojaković se jedno vreme nije bavio košarkom, da bi se potom na poziv Divca priključio menadžmentu Sakramenta, kluba u kome je proveo najlepše godine igračke karijere.

- Nema tu mnogo tajni. Bio sam u jednom periodu, udaljio sam se od košarke na neke 4 godine i u tom momentu sam imao želju da se opet uključim u košarku. Tada je došla ideja posle razgovora sa Divcem i nekim čelnicima Sakramenta za neki povratak i rad u tom menadžmentu. Tamo sam već 3 godine i dopada mi se to što radim - rekao je Stojaković.

Predrag Stojaković u razgovoru sa Zoranom Radovićem
Predrag Stojaković u razgovoru sa Zoranom Radovićem foto: Starsport©

A kako izgleda jedan njegov radni dan?

- Sve je to u sklopu košarke. Skautiranje mladih igrača, organizovanje uslova za njihov razvoj na terenu i izvan terena. Ostale odluke koje se podrazumevaju, sklapanje ekipe, trejdovi, potpisivanje slobodnih agenata.

Posle deceniju i po, u ekipi Sakramenta će od sledeće godine ponovo igrati dva Srbina, baš kao nekada u najslavnijim danima Kingsa, kada su igrali on i Divac koji su sada u upravi kluba.

- Roster mi izgleda super. Verujemo u Bogdana i Nemanju. Mislim da će mnogo da nam pomognu ove godine. Imamo dosta mladu ekipu i verujemo da ćemo napraviti neki logični korak napred ove sezone. I u sledeće 3 ili 4 godine da ćemo doći do nivoa da igramo plej-of - rekao je Stojaković.

On je optimista i po pitanju budućnosti srpske reprezentacije.

- Verujem da imamo dobar tim, svi igraju značajne uloge u svojim klubovima, to su sada detalji koji su pokazali da su u samom vrhu svetske košarke i verujem da možemo do zlata.

Stojaković se neće dugo zadržavati u Beogradu, čak neće ostati ni do kraja kampa, jer obaveze ga zovu.

BONUS VIDEO:

(U. Marjanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.