ČANAK: Ne menjamo filozofiju! Partizanova obaveza je da uvek ide na trofeje u domaćim takmičenjima, da bude konkurentan u Evropi! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Samo hrabro

ČANAK: Ne menjamo filozofiju! Partizanova obaveza je da uvek ide na trofeje u domaćim takmičenjima, da bude konkurentan u Evropi! (VIDEO)

Partizan je zakupio halu "Korn Produkt" koja će im biti baza

Objavljeno: 20:20h

Košarkaši Partizana počeli su pripreme za novu sezonu, a Čanak ističe da je klub učinio veliki napor i da je "skoro 90 odsto ekipe na prvom treningu".

Trener Partizana je naveo da se nada da će novi igrači opravdati očekivanja i poverenje koje su dobili.

- Videćemo kad krenu utakmice da li potrebno još neko pojačanje... Na visokim pozicijama bilo bi neophodno - rekao je Čanak.

A onda se dotakao ambicija kluba.

- Partizanova obaveza je da uvek ide na trofeje u domaćim takmičenjima, da bude konkurentan u Evropi, da ide na pobedu. ABA liga je prioritet, iako je jača nego lani. Tri prvoplasirana tima Budučnost, Zvezda i Cedevita su još jača. Želimo da budemo u toj grupi. Klub je učinio da 90 odsto ekipe bude na prvom treningu, a meni je drago da imam uz sebe u stručnom štabu dva čoveka koja su prošla mnogo toga u svojim karijerama. Rezultati će pokazati da li smo jači nego lane, a mislim da smo doveli dobre igrače

Govoreći o svom stručnom štabu, Čanak je naveo da je potpuno zadovoljan. - Meni je značajno da pored sebe imam dva čoveka koja su prošla mnogo toga u ovoj našoj džungli košrakaškoj, Milana Minića i Seada Krdžalića. Tu je zadovoljstvo potpuno - rekao je on.

Čanak je kazao da su Cedevita, Crvena zvezda i Budućnost ekipe koje imaju ambiciju da kroz ABA ligu dodju do Evrolige, ali je dodao da su i crno-beli u grupi s tim ekipama. - Ne smatram da smo favoriti, ali, jednostavno, ne priznajemo im da su bolji dok to ne pokažu na terenu. Ostale ekipe su izuzetno nezgodne, imamo primer Mornara prošle godine... Igokea ima ozbiljnog trenera, Olimpija se pojačala... I u borbi za opstanak će biti zanimljivo - rekao je Čanak. Partizan je zakupio halu "Korn Produkt" koja će im biti baza. - To će dosta olakšati klubu. Veliki problem je rešen što mlađe kategorije treniraju ovde, nema limita, hala je naša... Uz benefit koji ima prvi tim u ovom trenutku, smatram da će Partizan imati benefit koji će biti vidljiv za neko vreme - poručio je Čanak.

BONUS VIDEO: Đorđe Gagić na prvom okupljanju KK Partizana pred novu sezonu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.