Srpski kadeti rašrafili Holanđane i poslali moćnu poruku protivniku u osmini finala Evropskog prvenstva!
Foto: KSS.rs

U16 Evropsko prvenstvo u košarci

Srpski kadeti rašrafili Holanđane i poslali moćnu poruku protivniku u osmini finala Evropskog prvenstva!

Za mesto u četvrtfinalu boriće se protiv Slovenije

Objavljeno: 14:33h

Muška kadetska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2002. godine i mlađi, još jednom ubedljivom pobedom okončala je grupnu fazu na Evropskom prvenstvu koje se održava u Novom Sadu. Izabranici selektora Vlade Vukoičića su u okviru trećeg kola grupe „B“ rutinski savladali selekciju Holandije sa 78:52 (20:13, 24:9, 14:21, 20:9), koja je samo na mahove uspevala da pruži jači otpor.

Srpski kadeti osim u trećoj četvrtini bili su dominantni na oba kraja terena, imali punu kontrolu i prema očekivanjima stigli do uverljivog trijumfa.

Protivnik reprezentacije Srbije koja je zauzela drugo mesto u grupi B, u meču osmine finala koje je na programu utorak od 18:15 časova, biće selekcija Slovenije, treća iz grupe A.

Kadeti Srbije će u osmini finala u Novom Sadu igrati protiv Slovenije
Kadeti Srbije će u osmini finala u Novom Sadu igrati protiv Slovenije foto: KSS.rs

Posle početnog ispistivanja snaga i rezultata 4:4, reprerezentativci Srbije su preuzeli inicijativu i preko Nikole Nanojlovića i Filipa Škobalja napravili seriju 11:2 za vođstvo 15:6. Holanđani su uspeli da uspostave ravnotežu i do kraja prve četvrtine ne dozvole našem timu da se još više rezultatski odvoji – 20:13.

Nekoliko presečenih lopti i brzih kontri doneli su srpskim kadetima dvocifrenu prednost u 15. minutu posle trojke Vojina Ivkovića – 31:17. Mudro su izabranici selektora Vukoičića koristili činjenicu da je rival u bonusu i uglavnom sa linije slobodnih vacanja već do poluvremena stekli kapitalno vođstvo – 44:22.

Vlada Vukoičić, selektor srpskih kadeta
Vlada Vukoičić, selektor srpskih kadeta foto: KSS.rs

Skoro tri minuta trebalo je sprskim kadetima da dođu do prvih poena u nastavku meča. Posle trojke Matije Svetozarevića vratilo se samopouzdanje u napadačkim akcijama, ali su Holanđani mnogo lakše dolazili do realizacije što im je omogućilo da smanje rezultat na kraju treće četvrtine 58:43. Opao je ritam na početku poslednje deonice, ali je novosadsku publiku podigao na noge Luka Tarlać, najpre trojkom, a zatim i snažnim zakucavanjem – 65:45 (34. minut).Pojačali su srpski reprezentativci intenzitet igre u odbrani i sa nekoliko efektnih akcija mirno priveli meč kraju – 78:52.

A post shared by KSSrbije (@kssrbije) on

A post shared by KSSrbije (@kssrbije) on

Srbija: Ivković 13, Paunović 8, Manojlović 12, Agoč, Andrić 2, Stefanović 8, Svetozarević 9, Mušikić 8, Tarlać 9, Škobalj 6, Joksimović, Pavićević 3.

Holandija: Bretvajat 10, Held 1, Saizonu 9, Van den Hauvel, Boš-Felah 2, Krag 3, Vianen, Leons 2, Bujs, Vijands 2, Kordilija 17, Veršur 6.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.