PRVA ZVEZDA SPARSA SE ZVANIČNO OPROSTILA OD DRUGE KUĆE: Moram gledati napred, ali ću se uvek rado setiti naših zajedničkih dana! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

ADIOS AMIGOS

PRVA ZVEZDA SPARSA SE ZVANIČNO OPROSTILA OD DRUGE KUĆE: Moram gledati napred, ali ću se uvek rado setiti naših zajedničkih dana! (FOTO) (VIDEO)

Kavaj se od tad nije oglašavao, što je bilo veoma loše s njegove strane, pošto su Sparsi kao organizacija uz njegov trud i zalaganje glavni razlog zašto je trenutno među 10 najboljih igrača na planeti

Objavljeno: 20:22h

Kavai Lenard, tada klinac neverovatnih fizičkih predispozicija koji je za mnoge izgledao kao preveliki rizik, nije ostavljo takav uticaj na Grega Popoviča koji je dao Džordža Hila, solidnog startnog pleja, za usluge sada već odlikovanog MVP-a NBA finala, koji je na kraju krajeva izrastao u možda najboljeg olaraund igrača u ligi!

I sve je izgledalo sasvim dobro, zajednička budućnost Sparsa i "kandže" je izgledala zabetonirano i blistavo, sve dok Zaza Pačulija nije povredio prvu zvezdu San Antonija i tada kreće sunovrat.

Kod njega se javilo nezadovoljstvo odnosom Sparsa prema njegovoj povredi, a između ostalog i sam Džordan brend je počeo da vrši pritisak na njega, da mora da pronađe marketinški veću sredinu, kako bi dobio novi unosniji ugovor koji svakako zaslužuje.

Do tada skromni i ćutljivi Kavai je shvatio da mu ljudi ne daju dovoljno pažnje i novca koliko stvarno zaslužuje, pa je odlučio da konačno okrene ploču zatraživši na kraju da ode iz ove organizacije i Sparsi su morali da popuste, pa su ga na kraju trejdovali u redove Toronto Reptorsa.

Kavaj se od tad nije oglašavao, što je bilo veoma loše s njegove strane, pošto su Sparsi kao organizacija uz njegov trud i zalaganje glavni razlog zašto je trenutno među 10 najboljih igrača na planeti.

Lenard je iz sezone u sezonu napredovao i došao je do statusa superstara, a sve zbog mukotrpnog rada koji je uložio, ali i franšize, Grega Popoviča i svih ostalih koji su mu ukazali poverenje.

Ali na kraju je ipak uputio oproštajno pismo gradu i organizaciji uz koju se vinuo u zvede.

- Razmišljao sam dosta prethodnih nekoliko nedelja kako da se zahvalim na pravi način i došao sam do toga da je najednostavnije reći – HVALA!

Moja porodica i ja želimo da se zahvalimo kompletnoj organizaciji Sparsa i ljudima, i navijačima u San Antoniju. Hvala svim mojim saigračima sa kojima sam igrao proteklih sedam godina. Hvala Gregu Popoviču, uvek ću mu biti zahvalan na mom napretku pod njegovim vođstvom. Hvala vam navijači! Ne postoji posvećenija grupa navijača od one koju sam osetio u San Antoniju. Dok gledam napred ka novom izazovu, uvek ću pamtiti grad i ljude u San Antoniju. Hvala vam - piše u Lenardovom saopštenju. Lenard je u San Antonio proveo sedam sezona i prosečno beležio je 16,3 poena i 6,2 skokova.

BONUS VIDEO: Atmosfera sa poslednjeg treninga Partizana pred meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.