FIBA PRETI SANKCIJAMA: Reprezentacija Kosova još nije stigla na Evropsko prvenstvo koje počinje u petak!
Foto: AP

Teško da će se pojaviti

FIBA PRETI SANKCIJAMA: Reprezentacija Kosova još nije stigla na Evropsko prvenstvo koje počinje u petak!

Zbog problema sa vizama mogao bi da nastrada KS BiH

Objavljeno: 09:44h

Košarkaški savez BiH se suočava sa potencijalnom kaznom od strane FIBA zato što se kadetska reprezentacija samoproglašene države Kosovo najverovatnije neće pojaviti na Evropskom prvenstvu B divizije.

Šampionat počinje u petak, a igrači takozvanog Kosova još nisu stigli u Sarajevo, iako već od 18.45 bi trebalo da igraju protiv domaće reprezentacije.

Razlog za to jeste što još nisu dobili vizu za ulazak na prostor BiH, zbog čega je FIBA zapretila tamošnjem Savezu, ali su se oni ogradili i odgovornost prebacili na Ministarstvo spoljnih poslova.

Odatle se javio ministar Igor Crnadak koji je istakao da nisu oni odbili da im izdaju vize, već da su ovi kasno podneli zahtev za iste.

- Zahtev Kosovara je stigao tek juče. To je veoma kasno s obzirom da takmičenje počinje sutra. Ono što je najvažnije je da nije tačno da su vize odbijene. Ti zahtevi su još u proceduri. Po našim podzakonskim aktima vreme predviđeno da se odgovori na zahtev za vize je tri dana. Jutros smo uputili dopis Košarkaškom savezu BiH i očekujemo da nam Upravni odbor KS BiH uputi odgovor i potvrdi da stoje u potpunosti iza ovog takmičenja i iza njegove organizacije. Nama je bitno da imamo takvu potvrdu jer je jedan od učesnika Kosovo koje Bosna i Hercegovina nije priznala. Prema tome, do kraja današnjeg dana nije stigao odgovor iz KS BiH i kada to dođe onda ćemo imati konačan odgovor - rekao je Crnadak.

Ipak, sva je prilika da se ekipa Kosova neće pojaviti na vreme makar za tu prvu utakmicu, što znači da bi KS BiH mogao da snosi žestoke posledice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.