JUNIORI POKLONILI DANILOVIĆU I TOMAŠEVIĆU MEDALJE: Pokazali smo ko smo i šta smo! Sad klubovi preuzimaju obavezu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Starsport©

Sledi prelazak među seniore

JUNIORI POKLONILI DANILOVIĆU I TOMAŠEVIĆU MEDALJE: Pokazali smo ko smo i šta smo! Sad klubovi preuzimaju obavezu! (FOTO) (VIDEO)

U "kući košarke" je održan prijem povodom osvajanja zlatne medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu

Objavljeno: 14:51h

Juniorski reprezentativci Srbije, koji su u nedelju postali šampioni Evrope u košarci, doneli su zlatne medalje i čelnicima Košarkaškog saveza Srbije.

U "kući košarke" organizovan je prijem i koktel za mlade košarkaše Srbije koji su doneli novo zlato našoj zemlji sa šampionata starog kontinenta.

- Ovog leta smo beležili velike rezultate, zlato je osvojeno u basketu, srebro su uzele juniorke, a juniori najsjajnije odličje. Prošle godine smo takođe bili prvi u ovom uzrastu, a sada smo potvrdili primat u Evropi. Važno je da imamo kontinuitet dobrih rezultata u mlađim selekcijama. Zato cenimo rad klubova i želimo da stvaramo šampione - rekao je predsednik KKS-a, Predrag Saša Danilović.

Predrag Saša Danilović je istakao da sada veliku ulogu moraju da odigraju klubovi
Predrag Saša Danilović je istakao da sada veliku ulogu moraju da odigraju klubovi foto: Starsport©

Ovi momci su dokazali svoj talenat i neosporni potencijal, ali sada sledi onaj teži deo, a to je prelazak u seniorsku košarku, pri čemu će veliku ulogu odigrati klubovi.

- Sa aspekta nekog ko je igrao košarku, prelazak iz juniora u seniore je osetljiv. Iskreno se nadam da će im klubovi dati više prostora, iako znam da to nije lako jer se traže rezultati. To je jedini način da dosta članova ove generacije pređe u A tim - dodao je Danilović.

Aleksandar Bućan, selektor zlatnih 'Orlića
Aleksandar Bućan, selektor zlatnih "Orlića" foto: Starsport©

Sa juniorima je u Rigi bio i potpredsednik Saveza Igor Rakočević.

- Plasirali su se na SP, a onda i odbranili zlato. U nekim momentima su igrali kao pravi seniorski tim, velike zasluge idu selektoru Bućanu - rekao je Rakočević, a posle toga je uzeo reč strateg juniora.

- Pokazali smo ko smo i šta smo, ovo je uspeh celog KSS-a, ali i klubova gde nastupaju igrači. Nadam se da će biti u budućnosti uspešni kao i u Rigi.

Kapiten zlatnih 'Orlića
Kapiten zlatnih "Orlića" Dalibor Ilić foto: Starsport©

Kapiten Dalibor Ilić i MVP prvenstva Marko Pecarski složili su se da je napravljen sjajan uspeh i da su ponosni na ekipu. Ilić je ispred reprezentacije poklonio zlatne medalje iz Rige predsedniku KŠ Daniloviću i generalnom sekretaru Dejanu Tomaševiću za veliki doprinos.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.