NEMA VIŠE NAGAĐANJA: Crvena zvezda potpisala i Senegalca! (FOTO) (VIDEO)
Foto: kkcrvenazvezda.rs

Potpisao

NEMA VIŠE NAGAĐANJA: Crvena zvezda potpisala i Senegalca! (FOTO) (VIDEO)

Novo, peto pojačanje crveno-belih je krilni centar iz Senegala sa velikim iskustvom igranja u Grčkoj

Objavljeno:

Crvena zvezda je potvrdila dolazak Mohameda Fajea!

Senegalski krilni centar postao je novi član šampiona Srbije sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor, objavljeno je na klupskom sajtu.

Faje je je prve košarkaške korake napravio u rodnom Dakaru, a nakon toga se otisnuo na koledž pa je pohađao univerzitete Džordžija Tek i SMU.

Profesionalnu karijeru započeo je u Francuskoj gde je nastupao za Hajeres-Tulona, a potom prešao u Ikaros Kalitea. Svoju bogatu karijeru u Grčkoj gradio je u ekipama Panelefsiniakosa, Retimna i Promitea Patrasa. U sezoni 2016/17 Muhamed Faje je nastupao za Vareze i u 2017. godini imao epizodu u Libanu.

Karakterišu ga odlične fizičke predispozicije, a pogotovo je sjajan na skoku. O tome najbolje svedoči podatak da je Faje bio najbolji skakač prvenstva Grčke 2015. godine. Kao reprezentativac Senegala osvojio je dve bronzane medalje na AfroBasketu 2013. i 2017. godine. Takođe, nastupao je za nacionalni tim i na Svetskom prvenstvu.

Muhamed Faje je u sezoni 2017/2018 noseći dres Promitea Patrasa bio najbolji strelac i najbolji skakač ekipe. Beležio je prosečno 12.5 poena uz 5.7 skokova po meču.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.