Srbija vodila 16 razlike, dobila sve tri četvrtine, pa u poslednjoj dala SAMO 4 POENA! Izgubili smo meč!
Foto: kss.rs

Pripreme u Kini

Srbija vodila 16 razlike, dobila sve tri četvrtine, pa u poslednjoj dala SAMO 4 POENA! Izgubili smo meč!

Srpska reprezentacija na turneji u Kini je doživela poraz od Ukrajine

Objavljeno:

Podmlađena košarkaška reprezentacija Srbije doživela je poraz u prvom kolu drugog turnira na kome učestvuje u Kini, ovog puta u gradu Meihoku. Iako je dobio prve tri četvrtine, naš tim je na kraju izgubio od Ukrajine 67:57.

Tokom tri četvrtine su izabranici trenera Jovice Antonića, koji na ovom turniru odmenjuje selektora Aleksandra Đorđevića, imali prednost, povremeno čak i dvocifrenu, koja je u jednom trenutku iznosila i 16 poena razlike.

Dobru partiju u prve tri četvrtine, kada je Srbija u par navrata mogla da se "odlepi" i na veću razliku, pokvarila je očajna četvrta deonica kada ništa nije išlo, a Ukrajinci su je dobili sa čak 30:4.

Uz to, uzrok poraza može biti i činjenica da tokom celog meča, a ne u samo poslednjih deset minuta, naš tim nije služio šut za dva i tri poena, a promašeno je i mnogo zicera i otvorenih šuteva za tri poena.

- Odigrali smo dobro tri četvrtine, imali smo dvocifrenu razliku nakon 30 minuta, ali smo u poslednjoj četvrtini skroz stali, što pokazuje i rezultat 4:30. U poslednjih deset minuta ušli smo u totalnu minus fazu, pre svega energetski, a onda i košarkaši i mentalno. Nalazili smo brzopleta rešenja, ispromašivali iz njih sve šuteve i samim tim dali protivniku da postigne mnogo laganih poena iz kontranapada i skokova u napadu - objašnjava trener našeg nacionalnog tima Jovica Antonić.

Srbija na turniru u Meihoku u subotu 4. avgusta u 13.30 igra protiv Angole, a u nedelju 5. avgusta u isto vreme, samo protiv domaćina Kine.

Srbija: Tejić 6, Pot 4 (6 sk), Stojanović 4, Ristić 4 (4 sk), Rebić, Brkić, Apić 1, Đoković 3 (4 sk), Pašajlić 11, Nenadić 8, Krstić 10 (4 sk), Huskić 6 (4 sk).

Ukrajina: Krutus 3, Belikov 6, Anisimov 10, Prokopenko 1, Daviduk 2, Kozlov 3, Boarkin, Pustozvonov 3, Konate 3, Sandul, Kožemakin 14, Kobets 22.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / KSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.