DEBAKL SRBIJE NA DALEKOM ISTOKU! Orlovi poraženi od Kine, ne ide to bez Saleta!
Foto: Starsport©

BIĆE BOLJE

DEBAKL SRBIJE NA DALEKOM ISTOKU! Orlovi poraženi od Kine, ne ide to bez Saleta!

Nije lako igrati na drugom kraju sveta, u sasvim izmenjenom sastavu, bez selektora... Orlovi, glave gore!!! Naši reprezentativci promašili su šut za produžetak

Objavljeno: 14:01h

Repezentacija Srbije doživela je poraz na startu turnira „Četiri nacije” u kineskom gradu Kunšan. Bolja od tima koji u odsustvu selektora Aleksandra Đorđevića, sa klupe vodi njegov prvi asistent u stručnom štabu, Jovica Antonić, bila je domaća selekcija – 74:71 (18:12, 17:14, 21:17, 18:28).

Srbija je imala priliku da trojkom u finišu izbori produžetak, ali nije uspela. Meč je završen pobedom Kine. Sutra u istom terminu, Orlovi igraju protiv Angole.

Posledice napornog puta, videle su se na početku meča u igri srpskog tima. Kina – koja inače igra u kompletnom sastavu u kome je igrala i kvalifikacije za SP – umela je to da iskoristi i rano nametne ritam. Otuda i šest razlike za domaćina na isteku desetog minuta.

Drugi period je već doneo bolju igru našeg tima koji je zahvaljujući dobrom šutu za tri okrenuo – 18:21. Međutim, Kina je ubrzo uzvratila i otišla i na deset razlike.

Jovica Antonić
Jovica Antonić foto: Saša Pavlić Koky

U istom ritmu domaćin je nastavio i po povratku sa velikog odmora, prednost Kine je u jednom trenutku iznosila i 17 razlike. Tim trenera Jovice Antonića je uspeo da spreči dalji rast prednosti rivala, pa se u poslednji period ušlo sa 56:43 za Kinu.

Srbija je uskoro uspela da zaostatak smanji na četiri poena razlike. Vojislav Stojanović je pogodio za 64:68. Ali, Fang Šuo još jednom trojkom zaustavio nalet Orlova.

Nije to značilo i kapitulaciju srpskog tima, koji je na 6,5 sekundi pre kraja, mini serijom 5:0 prišao na samo tri poena zaostatka -74:71. Imali su naši momci priliku i da izjednače, meč odvedu u produžetak, ali Pašajlić nije pogodio trojku posle velike greške kineskog tima.

Kina – Srbija 74:71 (18:12, 17:14, 21:17, 18:28)

Kina: Rui 6, Žiksuan 11 (4 sk), Meng 2, Hao, Han Lin 10 (7 sk), Ži Ming, Abudulašamu 15 (5 sk), Že Lin 13 (8 sk), Ji Vei 6, Šuo 11, Tai Long, Čang Dong.

Srbija: Tejić, Pot, Stojanović 9, Ristić 14 (7 sk), Rebić 6, Brkić, Apić, Đoković 17, Pašajlić 10, Nenadić 3 (4 sk), Krstić 6 (4 sk), Huskić 6.

BONUS VIDEO: Zanimljiva dešavanja među zaraćenim frakcijama navijača Partizana tokom poluvremena

(Espreso.co.rs/Basketballsphere)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.