SIN ZVEZDINE LEGENDE SA IZRAELOM NA VRHU EVROPE! Hoće li i on poći očevim koracima?! (FOTO) (VIDEO)
Foto: FIBA Basketball

Kakav otac takav sin!

SIN ZVEZDINE LEGENDE SA IZRAELOM NA VRHU EVROPE! Hoće li i on poći očevim koracima?! (FOTO) (VIDEO)

Izabranici Izraelskog selektora savladali su u finalnom meču Hrvatsku rezultatom 80:66 (20:16, 25:18, 15:16, 20:16)

Objavljeno: 17:17h

Mladi košarkaši Srbije su završili nadmetanje na Evropskom prvenstvu ranije od planiranog, pa će morati da se zadovolje šestim mestom u Nemačkoj posle poraza od reprezentacije Turske (73:89).

Novi vladari evrope među maldima su Izraelci!

Pehar namenje pobedniku
Pehar namenje pobednikufoto: FIBA Basketball

Izabranici Izraelskog selektora savladali su u finalnom meču Hrvatsku rezultatom 80:66 (20:16, 25:18, 15:16, 20:16) .

Izrael je do trijumfa stigao neočekivano lagano, nošen izuzetnim kvartetom Majkl Mor Brisker, Gil Aharon Beni, Miron Ben Ruina, Jovel Zosman, koji je u protivnički koš ubacio ni manje ni više nego 64 pona, dva poena manje od cele reprezentacije Hrvatske.

Iako je bio drugistrelac svog tima Jovel Zosman je svakako bio i prva figura utakmice pošto je na 17 poena upisao još i 11 skokova, te po četiri asistencije i ukradene lopte, posle čega je izabran i za najkorisnijeg igrača turnira, a uvršten je i u tim Evropskog prvenstva!

Ime o kojem će se narednih godina mnogo pričati je sin bivše legende Crvene zvezde Zufera Avdije, ultratalentovani Deni! Momak koji ima tek 17 godina odigrao je turnir koji će se pamtiti, gledajući da je od konkurencije generalno mlađi za po tri godine!

Jeste da u finalnom meču nije brilirao, i da je upisao je samo šest poena uz nršav procenat šuta (2/9 iz igre), ali je tokom celog turnira bio jako bitan faktor i jedan od vodećih igrača Izraela.

Statistika govori sama za sebe pošto je tokom turnira prosečno igrao preko 22 minuta i za to vreme skupljao po 13 poena, šest skokova i po asistenciju i ukradenu loptu.

Za dva poena šutirao je gotovo 49 odsto (20/41), za tri skoro 41 odsto (11/27), uz 57 odsto sa penala (16/28).

dominacija izraelaca
dominacija izraelacafoto: FIBA Basketball

Zanimljivo, Avdija će posle ovog turnira sada otputovati u Makedoniju na Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina u Diviziji B!

Kod Izraela najefikasniji bio je Brisker sa 19 poena, dok su Beni i Ruina dodali po 14 poena, s rtim da je Ruina upisao isti broj skokova.

Kod Kockastih jedino je na visini zadatka bio Mate Kalajzić sa 18 poena i sedam uhvaćenih lopti, posle čega je nagrađen mestom u timu turnira. Ostali su odigrali ispod očekivanja.

U petorci prvenstva su još i Megin plejmejker Kostja Mušidi (Nemačka) i Filip Stanić iz Hrvatske.

BONUS VIDEO: Armin Đerlek - izjava posle pobede nad Rudarom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.