DONOVAN MIČEL ZNA KLJUČ USPEHA! Da bi postao neko i nešto, moraš da SLUŠAŠ!
Foto: Fonet

Slušajte ga deco, zna on!

DONOVAN MIČEL ZNA KLJUČ USPEHA! Da bi postao neko i nešto, moraš da SLUŠAŠ!

On je prošle godine draftovan sa 13. pozicije od strane Jute i malo ko je očekivao da će se Mičel tako brzo snaći u NBA ligi

Objavljeno: 15:19h

Košarkaš Jute Džez Donovan Mičel, kome je ove godine za dlaku izmaklo zvanje rukija godine, i koji je najprijatnije iznenadio ceo košarkaški svet imao je šta da poruči svim mladim košarkašima širom planete.

- Video sam mnogo momaka koji su trebali da postanu košarkaške superzvezde, ali nisu hteli da slušaju... Bilo je tu momaka sa kojima sam odrastao tokom perioda srednje škole, i koji u tom trenutku bili 10x bolji od mene, ali nisu hteli da slušaju. Mnogobrojne ol-star utakmice koje sam igrao tokom srednje škole, i tu je bilo neverovatnih talenata , ali nisu želeli da slušaju. I to je bila stalna pojava, nisu slušali, radili su stvari po svom nahođenju i uz to su bili i arogantni. I onda sam rekao sebi - ne smem to da uradim, ne smem da budem samo još jedan od takvih likova. Najveći uticaj namene su imali stariji igrači, jer oni su već dugo tu i rade ovaj posao isto toliko, i oni su prošli kroz sve što me čeka. Da bi nastavio da se razvijam i sa uspesima, moram da slušam. Moram biti neko ko sluša. Možda to neće uvek biti ono što želim da čujem, ali to je pravi pristup. Mislim da sam taj stav razvio u ranom detnjstvu, jer mi je mama

hiljadama puta govorila -Sine moraš da slušaš.

Ovakvo iznošenje Jutinog rukija dosta podseća na čuvenu repliku novinara i Alena ajversona od pre nekih petnaestak godina, kada su pričali na konto treninga, samo za razliku od te situacije Mičelova priča ima drugi kontekst.

On je prošle godine draftovan sa 13. pozicije od strane Jute i malo ko je očekivao da će se Mičel tako brzo snaći u NBA ligi, iako je njegov talenat bio više nego evidentan. Ali on je svojim radom i predanošću začepio usta svim skepticima i kritičarima, pružeći jednu od najboljih ruki sezona u skorijoj istoriji lige, ako ne i uopšte.

Zato deco slušajte svoje majke, pa će te i vi možda jednog dana ići istim putem kao i Mičel.

BONUS VIDEO: Armin Đerlek - izjava posle pobede nad Rudarom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.