ZAVRŠEN PRVI BAN-CO KOŠARKAŠKI TURNIR! Zanimljiva košarka, drama u finalu, meč prelomljen u poslednjoj sekundi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

Bilo je zanimljivo

ZAVRŠEN PRVI BAN-CO KOŠARKAŠKI TURNIR! Zanimljiva košarka, drama u finalu, meč prelomljen u poslednjoj sekundi! (FOTO) (VIDEO)

Jako lep turnir prijateljstva između dve zemlje, doneo nam je dopadljivu košarku što mogu da potvrde i gledaoci koji su posmatralimeč sa tribina

Objavljeno:

Sinoć je u Beogradu, u dvorani "CornProduct" na Voždovcu, završen je prvi košarkaški turnir Ban-Co Basketabll Championship Belgrade koji je trajao od 17. do 21. jula..

U pitanju je prvi međunarodni biznis turnir ovog tipa u Beogradu, na kom učestvuju tri ekipe iz Srbije i tri ekipe iz Libana.

Nakon polufinalnih mečeva koji su odigrani u petak, u finale turnira plasirale su se ekipe Dr. Avdalović Lotte i Banque du Liban.

foto: Facebook/Sports mania

Dr Avdalović Lotte je pregazio ekipu Fransbanka sa 25 razlike, sa konačnim rezultatom 97:72, dok je Banque Du Liban u izuzetno tvrdom meču protiv Đeneralija na kraju uspeo da obezbedi prolaz u finale rezultatom 71:63.

Epilog svega toga bio je finalni meč koji je opravdao zvanje finala, jer su svi posetioci u hali, u subotu imali prilike da gledaju izuzetno zanimljiv meč koji je na kraju odlučen u poslednjim sekundama.

Tim iz Beograda je dosta bolje otvorio meč pa je tokom prve dve četvrtine konstantno imao prednost u odnosu na protivnika, ali su Libanci kako je odmicao meč počeli da povezuju konce u igri i pa su dio kraja druge deonice uspeli da smanje prednost protivnika na sam 2 poena.

Međutim na samom kraju Dr. Avdalović pogađa trojku pa se na odmor otišlo sa 5 poena prednosti za domaćina.

A onda se jurnjava tima iz Bejruta krajem treće donice konačno pretvorila u prednost od tri poena u njihovu korist.

Do kraja meča se igrala tvrda košarka dok se vođstvo smenjivalo. A onda na samom kraju meča pri rezultatu 73:72 za goste, domaćini uspevaju da izbore faul, ali iskorišćavaju samo jedno bacanje, pa se u poslednji napad ušlo sa nerešenim rezultatom.

Onda je usledio prodor Libanskog košarkaša koji je uz fau pogodio koš i sa linije slobodnih bacanja overio pobedu svog tima za konačnih Dr.Avdalović-Banque Du Liban 73:76!

Jako lep turnir prijateljstva između dve zemlje, doneo nam je dopadljivu košarku što mogu da potvrde i gledaoci koji su posmatralimeč sa tribina.

Inače, Espreso.co.rs je medijski pokrovitelj ovog velelepnog košarkaškog skupa, pa ste kod nas na portalu mogli da ispratite tok turnira.

BONUS VIDEO: Armin Đerlek - izjava posle pobede nad Rudarom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.