ABA: Srbi startuju protiv Hrvata, očekuje nas najneizvesnija regionalna liga dosad! (FOTO)
Foto: Pixabay

NOVA SEZONA

ABA: Srbi startuju protiv Hrvata, očekuje nas najneizvesnija regionalna liga dosad! (FOTO)

ABA liga je takodje saopštila da će se ovogodišnji Super kup u svom drugom izdanju održati od 20. do 23. septembra u Laktašima

Objavljeno:

Skupština klubova košarkaške ABA lige donela je danas odluku da nova sezona počne 29. septembra i traje do 22. aprila kada je krajnji rok za završetak finalne serije.

Regularni deo takmičenja završiće se 17. marta, a plej-of počeće šest dana kasnije. Šampion Srbije, Crvena zvezda sezonu će početi na domaćem terenu utakmicom protiv Cibone, dok će osvajač Kupa Radivoja Koraća, Partizan igrati u gostima protiv Cedevite.

foto: Beta

Aktuelni šampion regionalnog takmičenja, ekipa Budućnosti, odbranu trofeja počeće na domaćem terenu utakmicom protiv Krke, povratnika u ABA ligu. Mega Bemaks novu sezonu počinje utakmicom protiv Igokee u gostima, dok FMP u Železniku dočekuje Zadar.

Zvezda će u drugom kolu regionalnog takmičenja imati veliki izazov, pošto će u dvorani Morača gostovati Budućnosti, a prvi "večiti" derbi između crveno i crno-belih igraće se 23. novembra, domaćin će biti Partizan.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

ABA liga je takodje saopštila da će se ovogodišnji Super kup u svom drugom izdanju održati od 20. do 23. septembra u Laktašima, a učestvovaće sedam najboljih ekipa iz prethodne sezone, odnosno Budućnost, Crvena zvezda, Cedevita, Mornar, Partizan, Zadar i Olimpija, kao i domaćin Igokea.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.