SREĆO, GDE SI?! Srbija izgubila u poslednjoj sekundi četvrtfinala Evropskog prvenstva! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/@FIBA

POraz mladih košarkaša

SREĆO, GDE SI?! Srbija izgubila u poslednjoj sekundi četvrtfinala Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Naši momci su doživeli nesrećni poraz na šampionatu "starog kontinenta" i neće se boriti za medalju

Objavljeno:

Razočarenje za mlade srpske košarkaše na Evropskom prvenstvu! Naša reprezentacija je poražena u četvrtfinalu do Francuske 60:59 u neizvesnoj završnici.

Više se očekivalo od nada srpske košarke na šampionatu "starog kontinenta", ali nažalost njihovi vršnjaci iz zemlje "trikolora" su se pokazali kao jači, smireniji i koncentrisaniji u samoj završnici.

Loše je naša ekipa počela utakmicu, slaba igra i u odbrani i u napadu, što je protivnik maksimalno iskoristio, pa je čak u jednom momentu imao i 12 poena prednosti, a na poluvreme otišao sa +9.

Međutim, u nastavku meča bila je druga slika na terenu, jer su izabranici Vlade Jovanovića zaigrali onako kako se očekivalo i kako umeju. Krenuli su agresivno i to im je donelo povratak u meč.

Uspeli su na kraju trećeg perioda da preokrenu rezultat i povedu 48:47, a potom da dođu čak i do +7. Ali onda dolazi ponovo do serije grešaka koji vraćaju protivnika u život.

Poslednja četiri minuta meča nismo uspeli uopšte da poentiramo, Francuzi su se primakli na poen i onda ta fatalna poslednja sekunda kada se začula sudijska pištaljka pod našim košem.

Dosuđen je faul nad Dijavarom koji pogađa oba slobodna bacanja za 60:59 i tako donosi pobedu i plasman u polufinale svom timu.

U našim redovima najefikasniji je bio Aleksa Radanov sa 20 poena, a Novak Musić i Stefan Đorđević su dodali po devet. Kod pobednika se istakao Fevrije sa takođe 20 datih, a pratio ga je Čauafe sa 13 poena.

Francuska – Srbija 60:59

Francuska: Blank 1, Dijavara 7, Fevrie 20 (8 sk), Gulmi, Čuafe 13 (6 sk), Bazile 2, Designet 5, Sina, N`Doje 2, Rambau 4, Votije 6, Vohiren. Srbija: Aranitović 5 (11-1 iz igre, 4 sk), Beslać 2 (4 sk), Momirov 4, Radanov 20 (7-2 za tri), Simanić 2 (4-0 za tri), Đorđević 9 (4 sk), Glišić 6 (10 sk), Marjanović, Musić 9 (5-1 za tri, 5 sk, 7 as), Stepanović, Tadić, Vulikić 2.

Polufinale (21. juli):

Turska/Nemačka – Hrvatska u 18

Izrael – Francuska u 20,15

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.