OPET TA KINA! Košarkašice pretrpele drugi poraz od domaćina turnira! (FOTO)
Foto: KSS

Biće bolje

OPET TA KINA! Košarkašice pretrpele drugi poraz od domaćina turnira! (FOTO)

Srbija je u Kinu otputovala bez selektorke Marine Maljković i nekolicine vodećih igračica, a u želji da se pruži šansa mlađim snagama

Objavljeno: 20:07h

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je na međunarodnom turniru četiri nacije u kineskom gradu Singji od domaće selekcije sa 74:61 (24:21, 16:15, 19:14, 15:11).

Pre pet dana u istoj dvorani bilo je 75:65 za Kineskinje, međutim ovoga puta srpske košarkašice ostavile su mnogo bolji utisak.

Naš tim je, kao i u prethodne tri utakmice izvanredno otvorio ovaj duel i držao vođstvo tokom čitave prve četvrtine, a potom do kraja poluvremena nije dozvoljavao domaćinu da napravi neku značajniju razliku.

foto: KSS

Ipak, previše uspona i padova u igri Srbije bilo je ključno da se upiše još jedan poraz od ekipe koja će se krajem septembra u Španiji takmičiti na Svetskom šampionatu.

- Druga utakmica protiv Kine i mnogo bolji početak nego što je to bio slučaj u prvom duelu. Imali smo opet dosta grešaka u odbrani, a to je nedopustivo za utakmicu na ovakvom nivou. Takođe smo imali i 14 izgubljenih lopti. Kina je sve to iskoristila i zasluženo pobedila – zaključio je trener Miloš Pađen.

Ni košarkašice nisu zadovoljne padovima na ovom meču.

Još jedan poraz od Kine. Iako rezultatski izgleda da je utakmica bila lošija nego prethodna, uspele smo da popravimo neke stvari, ali smo imale dosta padova u igri. Na momente smo bile dobre, onda opet smo dozvoljavale da nam se oscilacije događaju i zbog toga je rezultat ovakav na kraju. Ostaje nam da izvučemo pouke, popravimo stvari za sledeću i nadamo se boljoj sutrašnjoj utakmici – rekla je Maja Škorić.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Aleksandra Crvendakić sa 16 poena, a dvocifrene su bile i Nevena Jovanović sa 11 kao i Saša Čađo i Dragana Stanković sa po 10.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije
Ženska košarkaška reprezentacija Srbijefoto: KSS

Srbija je u Kinu otputovala bez selektorke Marine Maljković i nekolicine vodećih igračica, a u želji da se pruži šansa mlađim snagama.

Umesto u Huaihua-Jišouu, organizatori su odlučili da se i preostala tri takmičarska dana igraju u Singjiu. Tako će naš tim do povratka u Srbiju odigrati sutra i prekosutra utakmice od 13:30 protiv Australije i Argentine.

U drugoj utakmici dana Australija je pobedila Argentinu sa 50:38.

BONUS VIDEO: Tuča Delija na Severu na meču Zvezda-Spartaks

(Espreso.co.rs/KSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.