NIJE SAMO TOMIĆ! Zvezda dobila još jednog trenera, čovek koji je radio sa legendama košarke stiže na Mali Kalemegdan! (FOTO)
Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

SJAJNE VESTI ZA DELIJE

NIJE SAMO TOMIĆ! Zvezda dobila još jednog trenera, čovek koji je radio sa legendama košarke stiže na Mali Kalemegdan! (FOTO)

Napad na ABA ligu može da počne!

Objavljeno:

Milan Tomić, novi trener košarkaša Crvene zvezde, polako je počeo da formira stručni štab. Osim Aleksandra Lukmana, zaduženog za kondiciju, prvi saradnik Tomića na klupi crveno-belih biće Andrija Gavrilović, saznaje Blicsport.

Reč je o dugogodišnjem pomoćnom treneru, koji će biti od velike pomoći timu sa Malom Kalemegdanu, ali i novom strategu, povratniku iz Olimpijakosa.

Andrija Gavrilović
Andrija Gavrilović foto: Valencia BC/Promo

Gavrilović je rođen 13. januara 1965, trenersku karijeru je gradio van Srbije, od 1993. do 2002. je radio u košarkaškim akademijama u Milanu, da bi zatim postao glavni trener kadetskog tima Rozeto basketa. Potom kreće rad u Virtusu, Bolonji, Unikahi, a 2007. bio je glavni trener na ULEB-ovoj Letnjoj ligi u Jezolu (Italija). Od 2008. je pomoćni trener u Uniksu iz Kazanja, a od 2009. do 2015. u Humkiju sa kojim je osvojio i dva Evrokupa (2012. i 2015) i VTB ligu 2011.

Priča pet jezika (italijanski, španski, ruski, engleski i srpski), a učio je posao od Serđa Skariola, Bogdana Tanjevića, Rimasa Kurtinaitisa i Duška Ivanovića...

BONUS VIDEO: Radost Francuza, tuga Hrvata na Exitu posle drugog gola Galskih petlova

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.