BOGDAN ISKREN DO KOSKE: Zbog njega sam hteo da pobegnem iz Partizana! Nisam igrao ni na treninzima, Kari Pešić je trebalo da me uzme!
Foto: Saša Pavlić Koky

Setio se teškog perioda

BOGDAN ISKREN DO KOSKE: Zbog njega sam hteo da pobegnem iz Partizana! Nisam igrao ni na treninzima, Kari Pešić je trebalo da me uzme!

Danas miljenik nacije i NBA superstar u usponu prisetio se svojih teških perioda u crno-belom dresu

Objavljeno: 12:33h

Današnja zvezda srpske košarke i potencijalni NBA superstar Bogdan Bogdanović prisetio se svojih početaka u seniorskoj karijeri koji nisu bili nimalo laki.

Danas miljenik nacije i as Sakramento Kingsa je u knjizi Darka Plavšića "NBA Serbia" ispričao zanimljivu priču o odlasku u Partizan i ne baš dobrom odnosu koji je imao sa tadašnjim trenerom Vladom Jovanovićem.

On se setio kako je u prvoj sezoni po dolasku u klub bio sklonjen sa strane, jer trener nije uopšte računao na njega i nekolicinu igrača, iako ga je prethodno on doveo u klub nakon što ga je prethodno vodio na Evropskom prvenstvu za juniore 2010. godine u Litvaniji.

Vlada Jovanović nije previše davao prilike Bogdanu Bogdanoviću da igra
Vlada Jovanović nije previše davao prilike Bogdanu Bogdanoviću da igra foto: Saša Pavlić Koky

Sve to se odrazilo na njega tako što je počeo da zapostavlja košarku i počeo da izlazi po gradu i uživa u noćnom provodu.

- Tog leta sam potpisao za Partizan, ali u prvoj sezoni uopšte nisam igrao. Naredne godine je bilo Svetsko prvenstvo u Letoniji. U međuvremenu sam počeo mnogo da izlazim, da se "gubim". Imao sam višak energije, kod Vlade Jovanovića u Partizanu sam skroz bio sa strane. Rotirao je samo nekolicinu igrača koji su njemu bili bitni. Uopšte nije obraćao pažnju na mlađe igrače. Došao bih na trening, stajao uglavnom sa strane i, ako je Kecman baš, baš umoran, onda ulazio na minut ili dva. Tako je bilo cele godine. Želeo sam da se dokažem, a nisam imao gde da se istrošim, pa su počeli izlasci. Nije bilo nikoga da me usmeri na pravi način i da mi kaže kako bi trebalo da treniram. Oduvek sam radio ono što mi trener kaže, nikada nisam sam razmišljao o tome. Aljoša Mitrović, Jaramaz, Klobučar… svi smo stajali sa strane i svi oni su otišli nezadovoljni. I ja sam želeo da odem. Bila je priča da će Svetislav Pešić da potpiše za Valensiju, pa da pređem kod njega - piše u odlomku knjige koji je objavio "Sport klub".

Sve se promenilo povratkom Duška Vujoševića u klub koji je od Bogdana odmah napravio lidera ekipe i glavnog igrača, a od tada je krenuo njegov vrtoglavi košarkaški uspon koji i dalje traje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.