NABO BODIROGU PESNICOM U GLAVU: Novi trener Zvezde se brutalno šibao sa jednim od najboljih srpskih košarkaša svih vremena! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Contra Gr

I po tome ga pamte

NABO BODIROGU PESNICOM U GLAVU: Novi trener Zvezde se brutalno šibao sa jednim od najboljih srpskih košarkaša svih vremena! (VIDEO)

Novi trener crveno-belih je stekao kultni status među navijačima Olimpijakosa, a jedan od razloga za to jeste svakako i ovaj okršaj koji je imao sa tadašnjim najboljim igračem rivalskog Panatinaikosa

Objavljeno:

Crvena zvezda je imenovala za trenera Milana Tomića, legendu Olimpijakosa iz Pireja.

Njegovo ime u srpskoj javnosti nije bilo toliko poznato zato što je maltene kompletnu svoju i igračku i trenersku karijeru proveo u Grčkoj, ima i njihovo državljanstvo, a kod navijača pirejskog kluba ima kultni status iz brojnih razloga.

Još kao tinejdžer je debitovao za Radnički iz Beograda uoči početka poslednje decenije 20. veka, ali je kao i mnoge njegove kolege poput Stojakovića, Tarlaća, Gurovića i drugih 1991. godine otišao u Grčku, čiji su klubovi nudili sjajne uslove igračima iz Srbije u tadašnja "zla vremena" na ovim prostorima, te su im na taj način bili jedini izlaz.

Tomić je otišao u Olimpijakos i tokom narednih decenija postao prava ikona kluba, jer je takoreći skoro kompletnu igračku karijeru proveo u Pireju, a potom i trenersku.

Za 13 godina igranja osvojio je 5 titula šampiona, 3 Kupa i jednom Evroligu, a potom je kao asistent brojnim trenerskim imenima odmah po završetku igračke karijere osvojio dva puta Evroligu između ostalog.

Ipak, jedna stvar po kojoj ga najviše pamte ovdašnji ljubitelji košarke, ali i jedan od razloga zašto ga navijači Olimpijakosa gledaju kao ikonu jeste čuvena tuča sa Dejanom Bodirogom 2002. godine u derbiju između njegovog kluba i Panatinaikosa.

Dva simbola dva rivalska kluba u tom trenutku potukli su se nakon što je izbilo koškanje među američkim igračima dve ekipe ispod koša, a nastavilo se kada je Tomić udario pesnicom u lice jednog od najboljih srpskih košarkaša u toj gužvi.

Bodiroga mu nije ostao dužan i onda se njihova lična tuča nastavila po celom parketu, ali i van okvira terena i pamti se kao jedan od najćžešćih fizičkih okršaja ikada koji su viđeni na košarkaškim terenima.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.