JOKIĆ, IPAK, NIJE DOBIO MAKSIMALAN UGOVOR OD DENVERA! Američki novinari objavili potpuno neočekivanu informaciju! (FOTO)
Foto: Profimedia

NIJE NI MNOGO MANJI, ALI...

JOKIĆ, IPAK, NIJE DOBIO MAKSIMALAN UGOVOR OD DENVERA! Američki novinari objavili potpuno neočekivanu informaciju! (FOTO)

Jokić u njemu ima bonuse vredne jedan milion po godini, koje će dobiti ukoliko Denver uđe u plej-of, što znači da zavisi od ekipe

Objavljeno:

Ovih dana se mnogo pričalo o Jokićevom maksimalnom ugovoru koji je dobio od Denvera, a vredi 148.000.000 dolara.

E, pa, to i nije sto odsto tačno, pošto prema saznanjima novinara ESPN, ovo nije klasičan maksimalni ugovor.

Jokić u njemu ima bonuse vredne jedan milion po godini, koje će dobiti ukoliko Denver uđe u plej-of, što znači da zavisi od ekipe.

Kako je preneo novinar Zak Lou, Jokić će pola miliona od tog (1.000.000$) iznosa zaraditi ukoliko Nagetsi uđu u plej-of i još pola ako ekipa prođe u drugu rundu postsezone.

Nikola Jokić sa saigračima
Nikola Jokić sa saigračima foto: Reuters

Pošto Denver prošle godine nije obezbedio ulazak u plej-of, taj jedan milion neće se računati Denver u 'seleri kep', pa će tako Nikola, najverovatnije, u narednoj takmičarskoj godini zaraditi 24,6 miliona dolara, umesto 25,5 koliko iznosi maksimalan, prenosi Erik Pinkus iz "Basketball Insiders". Ukoliko franšiza iz Kolorada obezbedi ulazak u postsezonu i pobedi u jednoj rundi u 2019. godini, Jokić će zaraditi jedan dodatan milion iz prve sezone, dok bi se onaj drugi (svake godine ima bonus jedan milion) najverovatnije računao u 'seleri kep' za takmičarsku godinu 2019/2020.

Dakle, umesto 148.000.000 dolara za pet sezona, on će, ukoliko nijednom ne obezbedi plej-of, zaraditi 143.000.000.

BONUS VIDEO: PRVI UTISCI POSLE POBEDE U NIKŠIĆU: Evo šta su rekli fudbaleri Partizana nakon ubedljive pobede nad Rudarom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.