LEPO SMO IH VASPITALI! Pogledajte kako maloletna deca u Jagodini urlaju 'Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji', a roditelji viču: Bravo, deco! (VIDEO)
Foto: Infocentrala

BAŠ LOŠ PRIMER

LEPO SMO IH VASPITALI! Pogledajte kako maloletna deca u Jagodini urlaju 'Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji', a roditelji viču: Bravo, deco! (VIDEO)

Da li se za to koristi košarkaški teren? Roditelji, sram vas bilo!

Objavljeno: 16:17h

Svako društvo mora da stremi tome da bude progresivno! Nažalost, neka društva. kakvo je i ovo naše, više je regresivno.

Umesto da 20 godina posle ratova koji su nas potresali mi decu učimo da budu otvorena, da vole bližnje svoje (a ko je bliži od komšije?), da odrastaju u svetu punom tolerancije i borbe protiv predrasuda, mi ih učimo da pevaju pogrdne slogane upućene komšijskim državama:

- Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji! - drala su se deca na jednom jagodinskom košarkaškom terenu, verovatno inspirisana događajima u drugom kolu grupne faze Svetskog prvenstva sa utakmice Srbija - Švajcarska!

Da stvari budu još gore, što se može videti na snimku jagodinske Infocentrale, potrudili su se roditelji, koji su uzvikivali:

- Bravo, deco!

Ko još ohrabruje svoju decu da mrze? Zašto to radi? Ko će tome da stane na put, pošto takvo vaspitanje ima velikog udela u našoj mržnji sa susednim narodima (Albancima, Hrvatima), a svi znamo da mržnja proizvodi mržnju, mir proizvodi mir (tako nešto je pričao i veliki Mahatma Gandi).

Dakle, ko god da ste, roditelji ove dečice, stavite prst na čelo i zapitajte se:

- Da li je možda trebalo da ih kaznimo posle ovakvih usklika?

BONUS VIDEO JASNO I GLASNO Vladimir Stojković poručio saigračima: Ko ne veruje u pobedu, neka odmah krene kući

(Espreso.co.rs/Infocentrala.ja)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.