SKANDAL ILI SENZACIJA?! Zvezda i Partizan znaju potencijalne rivale u Evrokupu! Tu je i doskorašnji drugoligaš!
Foto: Reuters, Espreso ilustracija

Evrokup

SKANDAL ILI SENZACIJA?! Zvezda i Partizan znaju potencijalne rivale u Evrokupu! Tu je i doskorašnji drugoligaš!

Sastanak Borda Evrolige otvorio je prvi čovek takmičenja Đordi Bertomeu tako što je izjavio saučešće prvom čoveku Panatinaikosu Dimitrisu Janakopulosu i njegovoj porodici zbog smrti Pavlosa Janakopulosa

Objavljeno: 20:03h

Pre nepunih sedam dana je najavljeno, sada je dopunjeno i ozvaničeno.

Posle održane sednice Skupštine Evrolige sastavljena je i usvojena kompletna lista učesnika Evrokupa za sezonu 2018/19, a među učesnicima takmičenja će se naći i - turski drugoligaš!

U pitanju je Turk Telekom iz Ankare, koji je u protekloj sezoni nastupao u drugoj ligi Turske, u kojoj je nadmetanje završio kao prvoplasirani tim i tako direktno obezbedio promociju u najviši rang Turske klupske košarke.

Reklo bi se presedan za košarkaške prilike, ali ne bi trebalo da začudi pošto će Turk Telekom u narednu sezonu ući sa pozamašnim budžetom koji je u skladu sa propisima drugorazrednog evropskog klupskog takmičenja.

Kako je ranije potvrđeno, Partizan je mesto u Evrokupu dobio preko specijalne pozivnice, dok je Crvena zvezda obezbedila plasman u ovom takmičenju kao vicešampion Jadranske lige.

Mornar iz Bara i zagrebačka Cedevita su preostala dva predstavnika koji dolaze iz ABA lige.

Sastanak Borda Evrolige otvorio je prvi čovek takmičenja Đordi Bertomeu tako što je izjavio saučešće prvom čoveku Panatinaikosu Dimitrisu Janakopulosu i njegovoj porodici zbog smrti Pavlosa Janakopulosa, jednog od najvećih košarkaških radnika u Grčkoj.

Na sastanku se razgovaralo i o brojnim temama, a jedna od njih bila je i komercijalna strategija za naredni period. Takođe, razgovaralo se i o budžetu i nagradnom fondu Evrokupa za narednu sezonu.

Evo kako izgleda kompletna lista učesnika Evrokupa za sezonu 2018/19.

Crvena zvezda, Partizan, Cedevita, Mornar Bar, Monako, Limož, Asvel, Alba, Ulm, Frankfurt, Trento, Breša, Torino, Lijetuvos Ritas, Gdinja, Zenit Sankt Peterburg, Uniks Kazanj, Lokomotiva Krasnodar, Valensija, Andora, Unikaha.

BONUS VIDEO: Slavlje srpskih navijača na Trgu Nikole Pašića posle gola Aleksandra Kolarova

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.