ĐORĐEVIĆ OKUPIO REPREZENTATIVCE: Srbija bez Teodosića, Bjelice... Povrede i operacije nas desetkovale! (FOTO) (GALERIJA)
Foto: Starsport©

Kvalifikacije za Mundobasket

ĐORĐEVIĆ OKUPIO REPREZENTATIVCE: Srbija bez Teodosića, Bjelice... Povrede i operacije nas desetkovale! (FOTO) (GALERIJA)

Naš selektor neće moći da računa na najjači tim

Objavljeno:

Aleksandar Saša Đorđević okupio je igrače na koje računa za predstojeću reprezentativnu akciju, ali nažalost nije moglo bez problema i otkaza.

Selektor Srbije za predstojeći kvalifikacioni prozor za Mundobasket i mečeve protiv Gruzije u Tbilisiju i Nemačke u Novom Sadu neće moći da računa na veliki broj igrača.

Aleksandar Saša Đorđević ima mnogo problema sa otkazima igrača usled povreda
Aleksandar Saša Đorđević ima mnogo problema sa otkazima igrača usled povreda foto: Starsport©

Usled povreda ili saniranja povreda otkazali su Teodosić, Raduljica, Gudurić, Kalinić, kao i Nemanja Bjelica koji se pojavio na okupljanju, ali neće moći da igra.

- Imamo određeno problematiku, u vezi sa određenim povredama i ugovora igrača u klubovima. Neki igrači su tražili da ovaj prozor preskoče. Kao što i uvek govorim, Srbija će na teren izaći sa 12 najboljih, u ovom trenutku dostupnih - rekao je Đorđević.

Nemanja Bjelica je došao na okupljanje, ali neće moći da igra
Nemanja Bjelica je došao na okupljanje, ali neće moći da igra foto: Starsport©

Osim povreda, neke igrače sprečavaju i klauzule u ugovorima, baš poput Bjelice i Teodosića.

- Raduljica je odlučio da ovaj prozor preskoči, zbog povrede koju želi da sanira. Nije spreman ni fizički ni mentalno da bude tu. Nikola Kalinić je takođe odlučio da preskoči ovaj prozor zbog svojih individualnih stvari. Nemanja Bjelica nije tu zbog svojih karakteristika sa ugovorom, pre 7. jula ne može da bude u timu. On ima problem isti kao i Jokić, koji ima tu određenu klauzulu u ugovoru. Miloš Teodosić ima duplu situaciju. I sa svojim ugovorom i sa povredom. U ovom trenutku je na terapijama i trudi se da zaleči povredu.

Saša Đorđević neće moći da računa na Teodosića, Bjelicu, Raduljicu...
Saša Đorđević neće moći da računa na Teodosića, Bjelicu, Raduljicu... foto: Starsport©

Gudurić i Bjelica su došli, ali neće moći da igraju, baš kao i od ranije povređeni Bogdanović, Mačvan, Kuzmić i Luka Mitrović. Vladimir Lučić će odmah po okončanju finala plej-ofa u Nemačkoj otići na vađenje šrafa iz noge.

- To mu već duže vreme smeta i to mora da uradi odmah kako bi bio spreman za dalje izazove - objasnio je selektor koji navodi i da je zamolio Nikolu Milutinova da trenutno odloži takođe hirurški zahvat.

Aleksandar Saša Đorđević u razgovoru sa Nemanjom Nedovićem
Aleksandar Saša Đorđević u razgovoru sa Nemanjom Nedovićem foto: Starsport©

- Isto ima klupskih obaveza, posle bi sa klupskim lekarima trebalo da vidi da li ima potrebe da radi intervencije na kolenima koja ga muče. On bi mogao jako da pomogne ekipi, pauzirao je malo i pre ovog plej-ofa. Već sam razgovarao sa njim. Videćemo u razgovoru sa klupskim, ali i našim lekarima kakva će odluka biti. Mi ćemo poštovati svaku odluku. Mislim da možda može da otkaže tu intervenciju, ali to nije na meni.

Na okupljanju su i igrači koji će tokom leta biti na pripremama i ići na turneju u Kini kako bi se spremili i za četvrti "prozor" kvalifikacija u septembru.

Aleksandar Saša Đorđević u razgovoru sa Aleksom Avramovićem
Aleksandar Saša Đorđević u razgovoru sa Aleksom Avramovićem foto: Starsport©

- Imam veliku zahvalnost prema svim igračima koji se odazivaju kako bi se izborili za mesto u timu u ovom prozoru. Dobra stvar je što možemo da proverimo veliki broj igrača. Imamo turneju u Kini na kojoj ćemo to i učiniti. Tu će igrati kombinovani sastav, proverićemo one na koje računamo u budućnosti... Baš je zanimljiva situacija i pomoć svih nam je preko potrebna. Svi shvataju i razumeju kompletnu situaciju i tražimo i mi način da osetimo taj vetar podrške u leđa. Drugačije ne znamo - rekao je Đorđević.

Ipak, Boban Marjanović će doći na pripreme i nastupiće u Novom Sadu, dok se čeka da Micić, Jović i Peno.

Na početku priprema su se ovog petka pojavili: Nemanja Nedović (Unikaha), Dragan Milosavljević (Unikaha), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Bilbao), Stevan Jelovac (Nižnji Novgorod), Ilija Đoković (Borac Čačak), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Aleksa Radanov (Crvena zvezda), Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Nikola Jovanović (Crvena zvezda) Đorđe Gagić (Partizan) i Nikola Mišković (Mega Bemaks).

1 / 14 Foto: Starsport©

BONUS VIDEO: U SLAVU KOŠARKE: U Subotici odigran 21. turnir veterana

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.