BOGDANOVIĆ: Hteo sam da treniram u Pioniru samo da bih viđao starije igrače Partizana! Dule me naučio da košarka i provod ne idu zajedno! (VIDEO)
Foto: AP/Rich Pedroncelli

Sada je NBA superstar

BOGDANOVIĆ: Hteo sam da treniram u Pioniru samo da bih viđao starije igrače Partizana! Dule me naučio da košarka i provod ne idu zajedno! (VIDEO)

Srpski košarkaš se prisetio svojih početaka

Objavljeno:

Bogdan Bogdanović uživa u svom odmoru u Beogradu nakon prve sezone koju je odigrao u NBA, a koja je za svaku pohvalu.

Srpski reprezentativac je uspeo kao "ruki" da skrene pažnju na sebe odličnim igrama, a posebno kada je na Ol staru bio MVP meča "zvezda u usponu".

Prilikom gostovanja u Jutarnjem programu na Prva TV, srpski as je sumirao utiske posle svoje prve godine "preko bare".

Bogdan Bogdanović je bio iznenađen koliko se slabo prati evropska košarka u NBA
Bogdan Bogdanović je bio iznenađen koliko se slabo prati evropska košarka u NBA foto: AP

- Bio sam iznenađen koliko ne prate evropsku košarku, Evroligu... Treneri gledaju, ali igrači ne. Mada, stvarno nemaš vremena za to, toliko utakmica ima, putovanja, ne možeš da stigneš. Svako veče gledaš svoje protivnike, nemaš vremena da obraćaš pažnju na evropske igrače, a i generalno je slabija košarka - rekao je Bogdanović.

Kao igrač reprezentacije imao je prilike da tri puta igra protiv američkog nacionalnog tima, od čega dva puta u finalima, ali je sve utakmice izgubio.

- Mislim da je želja za treningom. Oni su iz teških sredina došli. Uglavnom su zvezde došle iz teških sredina, znaju koliko truda su uložili da bi došli do toga i ne žele da se odreknu toga - rekao je Bogdanović na pitanje o tome šta u stvari čini američke košarkaše nepobedivim.

Bogdan Bogdanović je bio MVP na Ol star meču 'zvezda u usponu
Bogdan Bogdanović je bio MVP na Ol star meču "zvezda u usponu"foto: AP

Sadašnji košarkaš Sakramenta ne zaboravlja svoje početke, pa se tako prisetio početka svog treniranja i kasnijeg razvoja karijere.

- Počeo sam da treniram u Zvezdari, pa sam prešao u Žitkobasket. Oni su trenirali u Pioniru, to je jedini razlog zašto sam izabrao njih. Bilo mi je kao klincu super da idem u Pionir i viđam starije igrače. Dve sjajne godine sam proveo tamo i onda sam prešao u Partizan - ispričao je srpski as.

Ipak, dolazak u Partizan se isprva pokazao kao možda pogrešan, jer kod tadašnjeg trenera Vlade Jovanovića gotovo da nije igrao, sve dok se na klupu nije vratio Duško Vujošević.

Duško Vujošević i Bogdan Bogdanović iz vremena u Partizanu
Duško Vujošević i Bogdan Bogdanović iz vremena u Partizanu foto: Saša Pavlić Koky

- Bio je težak period na startu. Bio sam ja drugačiji tada, bio sam nestašan, možda nisam ni zaslužio šansu. Onda je došao Dule i ja sam se promenio. Tad sam shvatio šta znači biti profesionalac. Da ne može i noćni život i sport. Da ne mogu da budem budan do dva posle ponoći i da ujutru odem na trening, a da se ništa ne primeti - otkrio je Bogdan svoje pouke iz rada sa Vujoševićem.

On je imao i neverovatnu sreću da tokom dosadašnje karijere radi sa tri trenerska maga i da od svakog uči i napreduje.

- Ja sam imao neverovatnu sreću da me u Partizanu trenira dve godine Dule, radio sam sa Dudom i onda sam bio na usavršavanju kod Željka. Dosta se razlikuju. Dule voli dosta individualno da radi sa igračima, dok te Željko stavlja u sistem i tu ti traži ulogu.

BONUS VIDEO: Miroslav Đukić na početku priprema Partizana

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.