PEŠIĆ: Jasikevičijus može da mi bude samo treći pomoćnik u Barsi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/ACB

Španci ne razumeju šalu

PEŠIĆ: Jasikevičijus može da mi bude samo treći pomoćnik u Barsi! (FOTO) (VIDEO)

Španski mediji prenose da su Srbin i Litvanac i dalje na "ratnoj nozi" zbog svađe od pre 15 godina

Objavljeno:

Barselona je ispala u polufinalu plej-ofa ACB lige od Baskonije, a jedna od glavnih tema u medijima na Iberijskom poluostrvu jeste da li će Svetislav Pešić ostati trener i sledeće sezone.

Legendarni srpski stručnjak je proporodio katalonski klub svojim dolaskom, osvojen je Kup kralja, a uz to ni ulazak u polufinale nije toliko loš rezultat s obzirom na to gde se nalazila Barsa pre njegovog dolaska, a pogotovo kakva joj je katastrofalna bila igra.

Svetislav Pešić je i dalje aktuelni trener Barselone
Svetislav Pešić je i dalje aktuelni trener Barselone foto: Fonet/aleksandar Koković

E sada, mnogi pominju da u slučaju da Pešić ne ostane na klupi, klub će svim silama juriti bivšeg igrača i sadašnjeg trenera Žalgirisa, Šarunasa Jasikevičijusa, koji je ove sezone napravio čudo sa litvanskim klubom i odveo ga na fajnal-for Evrolige.

Upravo to pitanje je postavljeno bilo Pešiću pre utakmice protiv Baskonije, kao šta misli o tome da ga njegov bivši igrač u Barseloni nasledi sada na trenerskom mestu.

- Ako Jasikevičijus dođe u Barselonu, moći će da bude samo moj treći pomoćnik - navodno je rekao Pešić, prenosi "Mundo Deportivo.

E sada, Španci su se odmah setili da su njih dvojica svojevremeno imali sukob kada je Pešić bio trener, a Jasikevičijus igrač i da je zbog toga Litvanac otišao iz kluba 2003. godine.

Navodno je čuveni Šaras na početku pregovora sa Barselonom poručio da neće pristati da bude trener, ako bude morao da sarađuje sa Pešićem, jer "Blaugrana" želi da ako ne ostane na klupi, onda srpski stručnjak dobije funkcionersko mesto u klubu.

Međutim, možda sve to španski novinari nisu dobro razumeli srpski humor i moguće je da se Pešić, ako je izjavio to o "trećem pomoćniku" našalio sa njima, jer baš su njih dvojica uoči međusobnog duela Barselone i Žalgirisa u Evroligi protekle sezone izrekli niz pohvala na račun jedan drugog.

- Poznajem ga kao igrača, ali ne još dovoljno kao trenera. Ono što je evidentno jeste da radi sjajan posao sa Žalgirisom i da napreduje kao trener. Srećan sam zbog njega. Malo kasnije je shvatio koliko je odbrana važna, ali dobro radi na njoj. Mogu da govorim o tome kada sam bio njegov trener i da kažem da je veliki profesionalac, trenirao je naporno i stalno je želeo da napreduje. Na svakom treningu je davao 100 odsto. Naravno da može da bude i trener Barselone, i svakog tima koji poželi, ali to će biti njegova odluka - rekao je tada između ostalog Pešić.

- On je jedan od najboljih evropskih trenera. A nema ih puno, zaista. On zna šta želi i šta radi. Njegovo iskustvo je ogromno. Težak je i naporan za saradnju, ali njegovi igrači napreduju i njegovi timovi pobeđuju. Postoje različiti metodi, ali ako su timu potrebne pobede, onda je teško naći boljeg trenera od Pešića za to - rekao je jasikevičijus pre nekoliko meseci.

Inače, o Šarasu se spekuliše da je čak i kandidat za trenera Toronto Reptorsa.

BONUS VIDEO: Dolazak srpske fudbalske reprezentacije u Rusiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.