LAKOB PLANIRA DA ODRŽI DINASTIJU! Golden Stejt odlučan u nameri da zadrži kostur tima i nastavi da piše istoriju!
Foto: EPA

AKO SE ONI PITAJI, NEĆE oni nigde

LAKOB PLANIRA DA ODRŽI DINASTIJU! Golden Stejt odlučan u nameri da zadrži kostur tima i nastavi da piše istoriju!

Na ruku Golden Stejta ide činjenica da je atmosfera među igračima u timu izuzetna i da oni funkcionišu kao jedna velika porodica

Objavljeno: 20:27h

Nakon ovojene treće NBA titule u poslednje četiri godine, uprava Golden Stejta je odlučna u nameri da zadrži tim na okupu i nastavi pohod ka zvanju najboljeg tima u istoriji i prestizanju Majkovog čikaga iz ere devedestih.

A gde je najbolje početi nego od goveka koji već četiri godine vodi ekipu do finala najače lige na svetu.

Vlasnik Ratnika Džo Lakob planira da ovog leta potpiše produžetak saradnje sa Stivom Kerom.

- Obavićemo to u toku leta. Neka se prvo odmori malo. Ali sve će biti rešeno. On želi da biude ovde. Mi ga želimo ovde dugoročno! - bio je jasan Lakob. Međutim tu se priča nastavlja, jer je Lakob takođe rekao da će se potruditi da ovog leta takođe zadrži Kevina Durenta, Drejmonda Grina i Kleja Tompsona i sa njima potpiše nove ugovore.

Stvari možda neče baš ići kako je Lakob planirao pošto ako bi želeli da zadrže svu trojicu u ekipi morali bi da odvoje ogromnu sumu novca, pošto sva trojica konkurišu za "max" ugovor, pa bi time otišli duboko preko "Seleri kepa" i time aktivirali "taksu na luksuz" koja bi ih još dodatno koštala.

- Sve kvalitetne stvari koštaju mnogo. Mi ćemo dati sve od sebe da produžimo saradnju sa "Drejom i Klejom" ovog leta. Zaslužili su pravo da učine šta im je po volji, možda će želeti da se oprobaju kao slobodni agenti. Ja to ne mogu da kontrolišem. Ali, učinićemo sve što je u našoj moći da ih zadržimo - rekao je vlasnik Ratnika.

- Dokazali smo da ako je cena titule ulazak pod " taksu luksuza", mi će mo tu cenu platiti. niko ne želi da se nađe u takvoj situaciji, ali mi smo to očekivali.

Ono što mogu da vam kažem, da je na nama da sednemo i isplaniramo kako ćemo poboljšati tim i pripremiti ga za budućnost u isto vreme. I tu pstoji više opcija, naravno - završio je iznošenje Lakob.

Na ruku Golden Stejta ide činjenica da je atmosfera među igračima u timu izuzetna i da oni funkcionišu kao jedna velika porodica. Uz to postoje najave da će Kevin Durent prihvatiti manje novca ne bi li nastavio pohod na još šampionskog prstenja, a u Golden Stejtu mogu da se nada ju da će i Grinu i Tompsonu biti bitniji trag koji će ostaviti u ligi nego novac kao mnogim zvezdama ove igre.

BONUS VIDEO: Joga Bonito urednika fotografije Espresa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.