CRN DAN ZA PANATINAIKOS I GRČKU KOŠARKU: Preminuo Janakopulos! (FOTO)
Foto: EPA/Panagiotis Moschandreou

IN MEmoriam

CRN DAN ZA PANATINAIKOS I GRČKU KOŠARKU: Preminuo Janakopulos! (FOTO)

Čovek koji je zaslužan što su "zeleni" postali evropski gigant je umro u 89. godini

Objavljeno: 17:36h

Nekadašnji vlasnik košarkaškog kluba Panatinaikos Pavlos Janakopulos umro je u 89. godini, saopšteno je danas u Grčkoj.

Panatinaikos i farmaceutska kompanija Vianeks, čiji je osnivač, objavili su vest o njegovoj smrti u zajedničkom saopštenju. Uzrok smrti nije objavljen.

A post shared by Panathinaikos BC (@paobcgr) on

- Panatinaikos vas poziva da se oprostite od Pavlosa Janakopulosa, čoveka koji je promenio svoju istoriju, grčku košarku i grčke sportove. Pavlos Janakopulos je možda otišao danas, ali njegove ideje će živeti i stvarati nove generacije Panatinaikosa zauvek. Pavlos Janakopulos - čovek koji će zauvek biti u našim srcima - istaknuto je na Instagramu Panatinaikosa.

Janakopulos je tokom 25 godina na čelu Panatinaikosa ulagao velika novčana sredstva i stvorio je moćan košarkaški klub, za koji su igrali neki od najboljih evropskih košarkaša, ali i superzvezde NBA lige poput Dominika Vilkinsa i Bajrona Skota.

Dimitris Janakopulos, sin preminulog Pavlosa Janakopulosa, kome je otac pre nekoliko godina predao upravljanje Panatainaikosom
Dimitris Janakopulos, sin preminulog Pavlosa Janakopulosa, kome je otac pre nekoliko godina predao upravljanje Panatainaikosom foto: Printscreen/dpg7000

Vilkins je 1996. godine predvodio PAO do prve od šest titula šampiona Evrope.

Pavlos Janakopulos je 2012. godine vlasništvo kluba preneo na kontroverznog sina Dimitrisa, poznatog po smelosti, ali i sukobu sa sadašnjim predsednikom Evrolige Đordijem Bertomeuom.

Inače, za porodicu Janakopulos ovo nije prvi smrtni slučaj u poslednje vreme, jer je pre mesec i po dana, preminuo i njegov mlađi brat Kostas Janakopulos.

BONUS VIDEO: Erupcija oduševljenja u Pioniru posle pobede Zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.