GOLDEN STEJT ODBRANIO TITULU: Lebron gospodski čestitao trofej, Durent MVP finala, a Kari ponovo izdominirao! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA

NBA LIGA

GOLDEN STEJT ODBRANIO TITULU: Lebron gospodski čestitao trofej, Durent MVP finala, a Kari ponovo izdominirao! (FOTO) (VIDEO)

Ovo je bila treća titula za Golden Stejt u poslednje četiri godine

Objavljeno:

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa porazili su u noći između petka i subote ekipu Klivlenda sa 108:85 u "Kviken Loans Areni" i tako odbranili titulu šampiona NBA lige.

Osim prvog meča u finalnoj seriji, košarkaši Golden Stejta nisu imali većih problema u finalnoj seriji protiv Kavsa. Šta bi se desilo da je Džej-Ar Smit pametnije iskoristio situaciju u poslednjim trenucima regularnog dela prvog meča, ostaće večna tajna.

Voriorsi su u već u prvoj četvrtini ovog duela pokazali da planiraju da završe finalnu seriju, a Klivlend je samo u nekoliko navrata uspeo da povede i to sa najviše jednim poenom razlike.

Najefikasniji igrač u taboru Golden Stejta bio je Stef Kari sa 37 postignutih poena, dok je Kevin Durent imao 20 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Durent je proglašen i najkorisnijim igračem finalne serije.

S druge strane, Lebron Džejms je postigao 23 poena, uz sedam skokova i osam asistencija, a pratio ga je Kevin Lav sa 13 poena.

Lebron se u jednom trenutku mnogo iznervirao na saigrače, ali je potom, četiri minuta pre kraja, dok je izlazio iz igre, svestan snage dva tima čestitao svakom igraču novog starog šampiona.

Bio je to možda i istorijski trenutak NBA košarke. Možda poslednji put da je Lebron nosio dres Klivlenda.

Ovo je bila treća titula za Golden Stejt u poslednje četiri godine.

BONUS VIDEO:

Erupcija oduševljenja u Pioniru posle pobede Zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.