NAPRAVIŠE SMEJURIJU OD KLS: Direktor priznao da je pogrešnom timu dodelio prednost domaćeg terena!
Foto: Starsport©

Bruka

NAPRAVIŠE SMEJURIJU OD KLS: Direktor priznao da je pogrešnom timu dodelio prednost domaćeg terena!

Leon Deleon je napravio nedopustivu grešku kojom je ponovo srozan profesionalizam najvišeg ranga takmičenja u srpskoj košarci

Objavljeno:

Košarkaška Superliga Srbije ne samo da je odavno izgubila značaj, nego se u poslednje vreme opasno igra sa kredibilitetom i profesionalnošću same organizacije.

Sada smo svedoci nove da tako kažemo tragikomične greške direktora Leona Deleona, koji je na kraju i priznao da je pogrešnom timu dodelio prednost domaćeg terena.

Ovo se tiče borbe za 7. poziciju na kraju plej-ofa koja odlučuje koja će ekipa igrati u ABA 2 ligi naredne sezone, a bore se Vršac i Zlatibor Čajetina.

Leon Deleon je priznao da je pogrešno napravljen raspored tako da prednost domaćeg terena ima Zlatibor, a ne Vršac koji bi u stvari i trebalo ima domaćinstvo u ovoj seriji.

Leon Deleon, direktor KLS
Leon Deleon, direktor KLS foto: Starsport©

Ali je sada ova greška ispravljena na neki način.

- Velikom greškom direktora takmičenja prednost domaćeg terena u plej ofu za 7. i 8. mesto data je KK Zlatibor. Prema čl. 5 stav 5 i čl.9 stav 10 Propozicija takmičenja prednost treba da ima KK Vršac. U skladu s tim, u slučaju da se bude igrala treća utakmica, igraće se 10.06.2018. i domaćin će biti KK Vršac - navodi se u saopštenju lige.

U prvom susretu je Zlatibor svoju prednost domaćeg terena iskoristio i slavio 88:78, a sada sledi revanš u Vršcu i u slučaju da domaćin trijumfuje i izbori majstoricu, i ona će se igrati u Vršcu.

Propozicije kažu da prednost u plej-ofu prednost ima ekipa koja je bolje plasirana u ligaškom delu KLS, odnosno, grupnoij fazi kako se igra, ali su obe ekipe zauzele četvrte pozicije u svojim grupama, pa kao što smo već pisali u tekstu o domaćinstvu i kada je finale u pitanju između Crvene zvezde i FMP-a, propozicije ne kažu ništa šta se radi u tom slučaju.

Iako logika takmičenja navodi da se onda gleda bolji skor pobeda i poraza u ligi, ili možda set količnik, rukovodstvo domaće Superlige je odlučilo da se ipak ne gleda to, nego rezultati koje su klubovi ostvarili u prethodnom takmičenju.

Tako sada u slučaju Vršca i Zlatibora presuđuje pozicija na tabeli KLS u prvom delu sezone, pre nego su se uključili u zajedničku ligu sa timovima iz ABA lige.

Tu je Vršac bio treći, a Zlatibor četvrti i zato je trebalo da Vrščani imaju prednost domaćeg terena, što je sada na neki način nadomešteno.

BONUS VIDEO: GOREO JE ČAČAK: Ovako su košarkaši i navijači Borca proslavili najveći uspeh u istoriji kluba

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.